Отбележи 3. март като поднесеш цветя

Отбележи 3. март като поднесеш цветя

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 3 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Тържественото отбелязване на 145 години от Освобождението на България от османско иго събра свищовлии пред паметника на Свободата и  се състоя гражданско поклонение и военен ритуал по полагане на венци и цветя.  Националният празник беше отбелязан с богата програма в град Свищов! Удовлетворени сме от множеството младежи дошли днес да отбележат Трети март и да се поклонят пред паметта на героите, паднали за свободата на България с вълнение споделиха координаторите на клубът.  Има дълбок смисъл и силна символика в това да се съберем тук толкова младежи пред паметникът на Свободата, за да честваме нашия национален празник. Да отпразнуваме заедно възкръсването на българската държавност след петвековен гнет. През 1878 година свобода ни не бе поднесена даром. Нашите предци бяха мъже и жени с рядка смелост и предвидливост. Щастливи и горди сме, че сме техни наследници. Борбата за националното освобождение изминава дълъг път и  наш морален дълг е да бъдем верни на историческата истина, наш дълг е и да пазим паметта за героите .Героите от клуб "Ангелски сърца" поднесоха своите венци и и цветя.


Какво?

По повод Националния празник на България, 3-ти март, героите от клуб "Ангелски сърца" изработиха табло, което да напомни за най-големия ден в съвременната история на България. Доброволците ще се включат в Общоградско поклонение и полагане на цветя в памет на загиналите за Освобождението на България. Това е една традиция и чест на СУ "Николай Катранов" - Свищов. 


Традиция, чест и достойнство за младото поколение - родолюбци, което уверено продължава да се себедоказва и пише своята история на истински следовници на тези герои, борили се за нашата свобода. Поклонението в чест на националния празник на Република България ще бъде пред паметникa на свободата в град Свищов.Кога?

03.03.2023 - 03.03.2023 г. от 9:30 - 12:00 ч.

Къде?

В гр. Свищов пред паметника на свободата в града. Не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на свободата.

Защо?

Трети март е символ на духовността, енергията и саможертвата на поколения българи. Българският народ е доказал своята непримиримост към чуждото поклонничество и желанието си за свобода. Да си честитим 3. март и да си пожелаем да останем българи!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло в училище е предоставена информация за празникът и ангажираността за включване в него.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!