Организирай урок за опазване на околната среда

Организирай урок за опазване на околната среда

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е на 21 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Интерактивен урок "Опазване на околната среда", посветен на три много важни за планетата ни събития - "Световен ден на горите - 21 март"🌲🌳, "Световен ден на водите - 22 март"💧 и "Часът на Земята - 23 март". 🕤🌍💡

Доброволци от клуб "Чавдарче 21" ни запознаха с историята и тазгодишното мото на изброените събития, призоваха ни за грижа и отговорност към света около нас.

Освен това бяха подготвили забавни интерактивни игри, с които да проверят знанията на съучениците от начален етап.

Урокът продължи навън, под формата на отборни състезателни игри🏃‍♀️🔍.

🤳Финалът - селфи /selfie/ с тематични рамки 🙂.


Какво?

Ще организираме урок за опазване на околната среда, в които ще акцентираме на няколко важни за планетата дни - "Световният ден на горите", "Световният ден на водите" и "Часът на Земята". Три доброволки от 5 и 6 клас ще представят пред участниците в урока  (ученици от началните класове) важна информация за честването на изброените световни дни и тяхното значение. Други доброволци са подготвили забавни интерактивни игри, с които да проверят знанията на децата. А за финал сме подготвили отборно състезание под надслов "В търсене на съкровище". В него участниците ще трябва да разкодират карта на различни местоположения в училищния двор, от които да съберат частите на посланието "Да помогнем на планетата Земя!". 

Кога?

На 22.03.2024 г. от 15:00 ч.

Къде?

Във фоайето на училището и в училищния двор.

Нужна екипировка?

Имаме всичко необходимо.

Защо?

За да стимулираме учениците към по-балансирано консуматорство. Ще им предложим начин за пестене на вода в домакинството, ще ги мотивираме да се включат в световната кампания за изгасяване на светлините в 20:30 ч. в събота и ще им припомним значението на растенията и горите в нашия живот.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Организирайте  подобна мисия.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!