Организирай състезание по дебати в училище

Организирай състезание по дебати в училище

Клуб "Млади дами", ПГАВТ "А. С. Попов", София
Мисията е на 24 February 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 24-ти февруари клуб "Млади дами" организира състезание по дебати в два осми класа. Състезанието беше свързано с темата на мисията, която получихме за месец февруари, а именно- "Гражданско образование". Решихме,че едно състезание по дебати би било интересно на осмокласниците, които досега не са провеждали подобни мероприятия.  Участници бяха 8-ми "Е" и 8-ми "В" клас. И в двата класа има момичета от клуба, които присъстваха на състезанието по дебати и помогнаха в неговото реализиране. Отборите бяха от по 5 човека на клас, а останалите ученици бяха публика. В двата класа имаше и назначено жури от по двама души, които накрая заедно с двете учителки-г-жа Ханъмова, която е и координатор на клуба и г-жа Мария Караколева-учител по философия и за двата класа, взеха решение кой отбор е победител. Получи се изключително интересен дебат, като темата самите ученици си я избраха предварително, а тя беше-"За или против носенето на униформи в училище". Победител макар със съвсем малко точки бяха 8"Е" клас, които защитаваха тезата, че са против носенето на униформи. Накрая на състезанието,което продължи по-дълго от предвиденото, участниците и на двата отбора си стиснаха ръцете в знак на разбирателство, че и двете страни се представиха достойно, защитавайки своята теза аргументирано. Въпреки разногласията и двата отбора запазиха добрия тон и не се стигна до конфликти. Имаше изслушване и участие на всички членове в отборите. Накрая на състезанието учениците заявиха своето желание отново да участват в подобен вид състезания! 

Какво?

За месец февруари нашият клуб реши да организира едно състезание по дебати в 8-ми клас. Момичетата от клуба, които са от 8. "Е" и 8. "В" клас решиха да изправят двата си класа един срещу друг в състезание по дебати, което ще се проведе на 24 февруари/четвъртък/ в часа по философия. Отборите ще бъдат от 5 човека. В тази дейност ще помогне и учителката по философия на двата класа.  

Кога?

24-ти февруари в училище от 17:35 до 18:15ч.

Къде?

В сградата на 113-то СУ "Сава Филаретов", град София.

Нужна екипировка?

Добро настроение и амбиция за победа.

Защо?

Спряхме се на тази тема, защото не се прави често, а и за осмокласниците ще бъде истинско предизвикателство. Дебатите създават гражданска позиция, а тя трябва да бъде възпитавана още от училище! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

https://www.facebook.com/mladidami5

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!