Организирай среща с представител на военновъздушните сили по случай 6. май

Организирай среща с представител на военновъздушните сили по случай 6. май

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 10 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

С носталгия кадет Ангелов прекрачи прага на своето родно училище. Срещата беше организирана от добряците за учениците от 8. и 10. клас. Пристигането на кадет Ивайло Ангелов, облечен в униформа, предизвика огромен интерес и направи силно впечатление на всички - и малки, и големи, особено като разбраха, че той е възпитаник на нашето училище. Трябваше време на учениците да се успокоят, защото възхищението и възбудата ги бяха направили шумни и разговорливи. Кадет Ангелов започна да разказва за професията на професионален войник, за трудностите, за гордостта от носенето на пагона и за значението на българската армия. Учениците слушаха притихнали,захласнати и с интерес. Задаваха много въпроси и гледаха войника с нескрита завист и гордост. Когато той приключи своя разказ, в залата настъпи тишина, която след няколко секунди беше заменена от бурни аплодисменти. Добряците нямаха търпение да си направят снимки за спомен с Ивайло.

Мисията постигна своята мисия да запали пламъчето на родолюбието и патриотизма в туптящите гърди на децата.


Какво?

Най-голямото удоволствие за един учител е да види учениците си реализирани и пълноценни хора. Тази инициатива започна с покана към наш бивш ученик, сега кадет във Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ да изнесе лекция по темата за българската армия и патриотизма по повод празника 6 май. Поканата беше приета с огромна радост.


Кога?

10 май от 12:30 часа

Къде?

В сградата на училището.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Защото вярваме, че патриотизмът и родолюбието се възпитават и имат своето запазено място в училище. А един от най-ярките техни символи е храбростта на българската армия.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с координатора на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!