Организирай разяснителна кампания за важността на опазването на околната среда

Организирай разяснителна кампания за важността на опазването на околната среда

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 26 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 26.01.2024 г. в СУ „Иван Вазов“, град Вършец беше проведена разяснителна кампания за важността на опазването на околната среда. Всеки клас избра свой начин за участие – чрез презентации и беседи и изготвяне на табла, постери, брошури. Засегнати бяха темите „Опазване на природата“, „Отпадъци от опаковки“, „Водата е извор на живот“, „Рециклиране“. Изводът, до който достигнахме е, че Нейно Величество Природата е наша майка и от нея ние черпим всичко необходимо за живот. Тя ни осигурява най-необходимите компоненти за съществуването ни: вода, въздух, светлина и простор. Затова всеки човек трябва да прояви своята гражданска позиция и да се бори за оцеляване и опазване чистотата ѝ, защото тя е всичко онова, от което имаме нужда и без нея съществуването ни е немислимо.

Киро Вълчев


Какво?

Природата е приказна магия, вълшебница, която пази разковничето на живота. Тя е нашият дом, красота и единство. Дава ни всичко, което ни е необходимо – слънце, въздух и вода. Ние, хората, сме най-висшето създание на природата. Човекът на ХХІ век трябва да носи отговорността да запази живота, да съхрани хармонията между хората, Земята и природата. Днес, а не утре. Утре ще бъде късно!

Нека се включим в кампанията по опазване на околната среда с наши разработки, плакати, картинки, постери, свързани с темата, които ще бъдат достъпни за всички на страницата на СУ „Иван Вазов“.

Кога?

26.01.2024 г.

Къде?

СУ „Иван Вазов“, град Вършец.

Нужна екипировка?

Компютър, канцеларски материали.

Защо?

Защото природата плаче – плаче от небрежно захвърлената цигара, плаче от шума на дърворезачката, плаче от изстрелите на ловните пушки, плаче от натиска на тоновете боклук по сметищата. И ние, хората, сме длъжни да спрем това. Да опазим въздуха, който принадлежи на всички, водата, която дава живот и ни свързва в едно на Земята! Да усетим радостта и красотата от живота!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник: Киро Вълчев от 9 в клас. Ако имате въпроси, можете да ме намерите в класната стая или в месинджър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!