Организирай пункт за събиране на дарения за децата, пострадали от войната

Организирай пункт за събиране на дарения за децата, пострадали от войната

Клуб "Усмивчици в клас", ОУ "Васил Левски", Разград
Мисията е от 21 March 2022 до 25 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

ОУ„ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА НА МОН „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

Идеята нашето училище да участва в дарителската акция е на учениците от първи „г“ клас. С видеоклипа си първокласниците от класа на Анжелина Черникова и Пламена Димитрова призовават училищната общност, да отворим сърцата си и да помогнем на неделните училища в Киев, Одеса, Лвов, Запорожието, където в огъня на войната живеят над 10 хиляди деца и младежи с български корени.

В следващата седмица всички семейства на ученици от нашето училище могат да дарят дълготрайни пакетирани храни, които не са опаковани в стъкло, хигиенни материали, ученически пособия, свещи, кибрити, фенерчета, съдове за еднократна употреба, термоси, електрически кани, спални чували, палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки. Даренията ще се събират във фоайето на първия етаж до стаята на първи „г“ клас, а на 24 март ще ги предоставим на БЧК, да ги изпратят в Украйна.

Какво?

Организираме дарителска кампания, за да помогнем на неделните училища в Киев, Одеса, Лвов, Запорожието, където в огъня на войната живеят над 10 хиляди деца и младежи с български корени. В следващата седмица отваряме пункт в училище, където всички семейства на ученици от нашето училище ще даряват дълготрайни пакетирани храни, които не са опаковани в стъкло, хигиенни материали, ученически пособия, свещи, кибрити, фенерчета, съдове за еднократна употреба, термоси, електрически кани, спални чували, палатки, одеяла, топлоизолиращи подложки. 

Информационна кампания за семействата, пострадали от войната.

Събиране, сортиране, опаковане, надписване и изпращане на събраните материали.

Кога?

21.03.2022г., 7,30ч. - 25.03.2022г., 16,30ч.

Къде?

ОУ Васил Левски

Нужна екипировка?

Не е необходимо

Защо?

Да бъдем хора и да помогнем в нужда!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Анжелина Ч. или Пламена Д.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!