Организирай празник на книжовността за децата от ОДЗ „Слънце“

Организирай празник на книжовността за децата от ОДЗ „Слънце“

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е на 10 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес ние, доброволците от СУ „Иван Вазов“, гр. Вършец, попаднахме в царството на детството и вълшебството на приказките. Успяхме да пренесем четящата класна стая във 2-ра, 3-та и 4-та група на ОДЗ „Слънце“ и да докоснем детската душевност с емоциите от прочетените любими приказки.

Към инициативата добавихме и още един жест на внимание, приятелство и добронамереност, идеята за който се роди в един от часовете по БЕЛ, когато обсъждахме темата „Подаръкът, който желая да получа“, а именно да подарим своя любима плюшена играчка на дете от детската градина. С голяма радост и умиление дечицата приеха новите си приятели – плюшковците, които не спряха да гушкат и милват. От своя страна ние се върнахме назад, в годините на своето детство и с много топлина и уют си спомнихме колко красиво и безгрижно сме се чувствали в същата тази детска градина, която сега за нас е мил спомен. Малките обсипаха с прегръдки своите учители, на които и днес благодарим за подкрепата и за неуморния труд, който полагат за изграждането на личността у децата, а именно – г-жа Татяна Григорова, г-жа Таня Иванова, г-жа Теменужка Търничкова.

За възможността за организирането на мисията благодарим на директора на СУ „Иван Вазов“, гр. Вършец, г-жа Ани Ангелова, както и на г-жа Диана Георгиева, директор на ОДЗ „Слънце“, която отвори вратите на знанието и приятелствата, почерпи ни и ни подари изработена от децата сова – символ на мъдростта и знанието. С пожелание талисманът да служи като напомняне за необходимостта от постоянно учене и развитие.

Благодарим на всички за прекрасния празник на духовността! Вярваме, че ще имаме още много поводи за срещи на знанието и новите приятелства.

- Мария Замфирова

Какво?

През Възраждането 11 май се утвърждава като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий. Многобройни са пътищата на книгите към детското сърце, а настоящата мисия цели насърчаване на интереса на децата към четенето и приобщаването им към училището, в което ще бъдат първокласници. Ангажиментите на доброволците ще бъдат свързани с подреждане на залата, подбор и прочит на любими детски приказки, пакетиране на подаръци и помощ за учителите от ОДЗ „Слънце“ за придвижване на децата до Корпус 2 на училището.

Кога?

10 май 2024 г.

Къде?

СУ „Иван Вазов“ (Корпус 2), град Вършец.

Нужна екипировка?

Зала за провеждане на събитието, компютър, канцеларски материали, интернет, играчки.

Защо?

Смятаме, че Празникът на книжовността е инициатива, която ще остави следа в паметта на децата и ще ги приобщи ги към света на четящите. Събитието ще е полезно и за по-лесната им адаптация в първи клас.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник – Мария Замфирова, 10 а клас. Изготвям списъци на желаещите да четат приказки, да подредят залата, да пакетират или да помогнат в придвижването на децата. Можете да ме намерите в класната стая или да ми пишете в месинджър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!