Организирай почистване на града

Организирай почистване на града

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 6 April 2023 до 7 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Бяхме разочаровани след като последната ни мисия не даде особен резултат. Градинката, която почистихме отново се замърси след няма и седмица, а посланието ни остана неразбрано. Заради това решихме, че трябва да организираме градско почистване. Обединихме сили с УС на СУ "Йордан Йовков" и УС на ПГТО "Дочо Михайлов". Организирахме си среща, на която обсъдихме датата, как ще се проведе, какво ще ни трябва. Най- накрая избрахме представители, които да посетят кмета и да обсъдят идеите си. Разпространихме събитието чрез постове и хаштагове. При посещението ни при кмета обсъдихме идеите за младежки дом, разделно събиране на отпадъците и ни бе предоставен превоз за отпадъците, които съберем. От "Нашата зелена точка" предоставиха ръкавици и торби за смет. На седми април учениците от двете училища почистиха дворовете си, детските градини също включиха малките си герои в мисията ни, а и много хора излязоха да почистят междублоковите пространства. На осми април от десет часа започна почистване на градския парк и най- замърсените места от града. Почистване трая 5 часа. 

Какво?

Заедно с ПГТО "Дочо Михайлов" и УС на СУ "Йордан Йовков" организираме почистване на града. Решихме, че посланието ни трябва да е ясно и да бъде чуто. Всички граждани са поканени да се включат. На 6-ти чистим дворовете на училищата, междублоковите пространства и т.н., а на 7-ми започва почистване на целия град. Поискахме помощ от общината (след среща с кмета) и те ще помогнат на по-замърсените места и ще дадат превоз.

Кога?

6 и 7 април, 10:00 ч.Къде?

Тервел, Добрич

Нужна екипировка?

Всичко е осигурено - превоз, торбички и ръкавици.

Защо?

Никой няма да се погрижи за града ви, ако вие не го направите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Има постове във фейсбук страниците на СУ "Йордан Йовков" и ПГТО "Дочо Михайлов". На седми април всички ще се срещнем в 10:00 часа пред градската градина.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!