Организирай обучително състезание с велосипеди и ролери

Организирай обучително състезание с велосипеди и ролери

Клуб "Измирлиевчета", СУ "Георги Измирлиев", Горна Оряховица
Мисията е на 10 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Състезание за майсторско управление на ролкови кънки, ролери, тротинетки, скейтбордове и велосипеди бе организирано в СУ "Георги Измирлиев".

На площадката по БДП в двора на училището бяха обособени няколко къта за деца от 7 до 17 годинити, които могат да се включат и в забавни състезания по безопасност на движението.

Участниците показаха своите умения в колоезденето, карането на ролери и тротинетки.  Най-добрите сред участниците в дисциплините"Колоездене-свободен стил", "Колоездене-майсторско управление", "Ролери" и "Тротинетки" получиха своите награди.

Поздравления бяха отправени и към екипа, реализирал състезанието, начело с главния организатор г-жа Кремена Енчева.

Какво?

Нима има дете, което да не обича да кара колело? Май не. Това спортно занимание е сред любимите забавления на хлапетата, но и крие големи рискове, ако не се внимава. Голяма част от децата започват да карат колело от ранна възраст, а нашата задача  е да се грижим те да са запознати с правилата за безопасност като: да проверят дали колелото е изправно; да носят винаги предпазна каска, по желание и наколенки; да карат на велоалея, когато има такава; да не карат колело, когато се стъмни.

Организираме състезание по майсторско управление на велосипед. Ще поканим за жури представители на пътна полиция Горна Оряховица. Състезанието ще се състои от 3 дисциплини - свободен стил по определен маршрут, майсторско управление на велосипед, ролери и тротинетки.

Кога?

10.05.22 г от 13.00 часа 

Къде?

В двора на училището, на площадката по БДП.

Нужна екипировка?

Колелета, каски, наколенки.

Защо?

Каране на тротинетки, ролери и велосипеди – това са забавления, които децата обожават. Но докато играят с техните любими детски превозни средства, за нас остава притеснението как пресичат, дали няма да изскочат на някоя оживена улица (много вероятно) и как се държат на пътя като участник в движението. За жалост, всеки от нас знае какви са рисковете от неправилното пресичане и колко опасно би могло да е всяко едно разсейване, особено при децата, които често тичат или играят в близост до улица.

За да бъдат децата ни подготвени от най-ранна възраст за това предизвикателство, е важно да разговаряме с тях на тази тема и да им демонстрираме спазването на правилата за движение.Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с К. Енчева

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!