Организирай маратон на четенето с клуб "Ангелски сърца"

Организирай маратон на четенето с клуб "Ангелски сърца"

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 18 April 2023 до 21 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?


През цялата седмица от 18 април до 21 април, героите от клуба посетиха класовете в начален етап и им прочетоха приказки от световни автори. Целта на посещението е да се насърчат и вдъхновят децата да четат повече и да пазят книгите. Инициативата хареса и на малките ученици, впечатлиха се  от начина на представяне на приказките и от артистичността на героите. В края на срещите, малките ученици пожелаха да покажат и те как могат да четата. Пожелах ме си нови срещи.


Какво?

По повод Световния ден на книга и месечното предизвикателство към Купата на героите под надслов "Достъп до култура", героите от клуб "Ангелски сърца" провеждат следните инициативи:

- организиране на четене на приказки, като ще бъдат посетени учениците в начален етап. Ще се четат приказки на световно известни автори – Шарл Перо, Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен , Астрид Линдгрен и др.

- изработване на табло, посветено на четенето, наблягайки на причините, които правят книгите важни за нас.

Кога?

18.04 - 21.04.2023 г. от 12:00 - 15:00 ч.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Целта на посещението е да се насърчат и вдъхновят децата да четат повече и да пазят книгите. Инициативата е да се насърчи младото поколение да открива удоволствието в четенето на книги и да зачита приноса на тези, от които зависи социално-културния прогрес на човечеството. Книгата ни дава знание, развива нашето въображение и ни пренася на място, на което всичко е красиво и вълшебно. В днешния свят на технологии все по-малко хора се обръщат към книгата, а тя е най-богатият източник на знание, тя може да ни даде съвет и да ни посочи правилния път към успеха. Чрез нея черпим познание – за себе си и за света.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клубът, както и при координаторите. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!