Организирай коледна работилница за картички и книгоразделители и помогни за поддръжката на книжния фонд на училищната библиотека

Организирай коледна работилница за картички и книгоразделители и помогни за поддръжката на книжния фонд на училищната библиотека

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 11 December 2022 до 18 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В уречения ден и час свободните от други ангажименти доброволци бяха на линия в училищната библиотека. Материалите бяха вече осигурени. Започнахме изработването на книгоразделители и оцветяването на коледни картички, предложени от г-жа Царибродска - училищен библиотекар. Работихме три дни в следобедните часове. Получиха се много и различни, но всичките оригинални и красиви книгоразделители.  Изработеното предложихме за продажба на доброволческата маса на Коледния базар, където изрично отбелязахме с надпис, че спечелените средства отиват за любимата библиотека. Предстои да закупим книгата(или книгите), които ще подарим на настоящите и бъдещи читатели на нашата библиотека.

Какво?

Идеята за изработване на картички и сувенири за коледния базар, заедно с литературния клуб ни даде г-жа Царибродска, училищен библиотекар. Името на новата ни мисия ще бъде Коледна работилница, а целта - със спечелените средства да се закупят нови книги за училищната библиотека. Заедно ще обсъдим и осигурим необходимите материали. Работното място ще бъде в училищната библиотека. Освен картички решихме да изработваме и книгоразделители с различни, включително и коледни мотиви. За целта ще потърсим идеи в Интернет, но разбира се ще разчитаме най-вече на собствената ни фантазия. Изработеното ще предложим за продажба на традиционния за училището Коледен базар, а закупените книги ще бъдат дарение за библиотеката от клуб " Усмивка".

Кога?

11,12,13 декември от 14 да 17 часа - коледна работилница;

18.12 - от 12 до 14 часа и 19.12. от 8.30 до 10.30 часа - участие в коледен базар.


Къде?

В училище. Транспорт не е необходим.

Нужна екипировка?

Не, освен добро настроение и желание за работа.

Защо?

В последните няколко години след възстановяването на училищната библиотеката, тя се превърна в любимо място за ученици от различни възрасти. Освен четене и вземане на книги за дома, тук се организират различни инициативи - състезания, конкурси, отбелязване на международни дни и други. От голяма важност е поддържането на книжния фонд с най-новото и най-интересното за младежите, което е излязло на книжния пазар. В обогатяването му се включват и доброволците от клуб "Усмивка" с организирането на коледна работилница. Ако книгите са част от любимите ти занимания, включи се и ти. Къде и как, ще ти кажат доброволците или техния координатор, както и училищния библиотекар.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!