Организирай коледен маратон на четенето

Организирай коледен маратон на четенето

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 1 December 2022 до 23 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За реализирането на тази идея разпечатахме и размножихме 24 Коледни истории, които да четем в Заниманията по интереси в групите за ЦДО, Детския център в училището и ресурсния кабинет. Всеки ден до Коледа по една, а в някои дни по две, за да компенсираме почивните дни. След прочита им задавахме въпроси, за да научим кой до колко е разбрал съдържанието, а нашите учители поставяха езикови задачи върху текста. Вторият ни час по занимания беше свързан с изработването на тематични апликации, картички, рисунки, късмети, изделия от природни материали и др., които бяха в Коледния календар с предизвикателства и част от другите ни мисии през месеца. В тази инициатива участваха всички доброволци и част от Ученическият съвет и всички слушатели. Надпреварата кой да отиде да чете беше голяма. Всеки от нас искаше да го направи. Ходехме по двойки, така че единият да е четец, а другият влизаше в ролята на фоторепортер. За нас беше огромно удоволствие да се срещаме и опознаем с децата и учениците от Детския център и другите класове. Тази мисия донесе много усмивки на нас и нашите учители! Последната история решихме да запишем и споделим с нашите съученици, учители и родители. Изпратихме записа на служебните имейли на всички, за да имат един изпълнен с вяра в доброто и чудесата празник! Накрая си организирахме парти,за да се почерпим за добре свършената работа през месеца.

Виктор В.: Честно да кажа беше страхотно изживяване и прекрасен месец!

Организирайте си подобен маратон на четенето и усетете емоцията и вълшебството на Коледа!


Какво?

Клуб "Добросторници" и Ученическият съвет се обединихме около инициативата "Коледен маратон на четенето". Какво представлява това? Всеки ден до Коледа ще четем коледни истории на по-малките ученици и децата от Детския център към училището. Коледната история за 24.12. ще запишем и изпратим на класните ръководители, за да препратят по класовете. За една вълшебна Коледа!

Кога?

01.12. - 24.12.2022г.

Къде?

Място: СУ "Неофит Бозвели" - гр.Варна

Нужна екипировка?

Нужно е само желание и умения за забавно четене!

Защо?

Коледно вълшеббтво сътвори, на малките коледна история прочети. По една за всеки ден до празника свещен!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Алекси от 10А и Кристиана от 4Б.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!