Организирай Коледен благотворителен базар в училище

Организирай Коледен благотворителен базар в училище

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 18 December 2023 до 20 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Последният месец на годината, декември, е времето за равносметка, грижа, топлина и надежда, свързани с наближаването на най-светлия християнски празник – Рождество Христово. Дните на отиващата си 2023 година донесоха едновременно радост, упование и вяра на всички възпитаници на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец, обединени под надслов „Доброто е във всеки от нас, предай нататък“.

По традиция Коледните базар и концерт се организират всяка година, като основна е ролята на 11-ти и 12-ти класове. В изработването на коледни играчки, картички и украса се включиха ученици цялото училище. Базарът беше разположен пред Художествената галерията във Вършец, а жителите и гостите на града се оказаха доста отзивчиви в подкрепа на каузата за едно по-интересно, съвременно и развиващо се училище. Атрактивен дядо Коледа, вкусните изненади и прекрасните сувенири, изработени с много любов, ги върнаха към училищната скамейка и дадоха възможност да се насладят на незабравими предпразнични емоции.

Финалът на инициативата – Коледния благотворителен концерт събра родители, ученици, учители в НЧ „Христо Ботев“. Участниците в програмата поднесоха своя подарък на гражданите като танцуваха и пяха от сърце, рецитираха стихотворения, разиграваха скечове.

Участието в благотворителни дейности е традиция и начин на мислене за нас, възпитаниците на СУ „Иван Вазов“. Така оставяме своите следи в сърцата на хората от целия град, а добрите дела, са повод за надежда и гордост.

Мария Яначкова


Какво?

Коледа не е празник като всички останали. Това е период от годината, когато доброто нараства и ни напомня, че силата на вярата е огромна и е способна да сътворява чудеса!

Коледа е ден, който сплотява, хората стават по-добри и разтварят сърцата си!

Коледа е магия!


Кога?

В дните от 18 до 20 декември 2023 г. учениците от СУ „Иван Вазов“ организират Коледен благотворителен базар, чиято кауза е „За по-интересно, съвременно и развиващо училище“. Финалът е подготвеният от абитуриентите концерт в НЧ „Христо Ботев“.

Къде?

Художествена галерия и НЧ „Христо Ботев“, град Вършец.

Нужна екипировка?

Материали за изработване на сувенири и сладки по класове, украса, озвучителна уредба. 

Защо?

Малките прояви на доброта са най-добрият начин за разпространение на коледното настроение и могат да покажат на всички, че духът на Коледа е нещо повече от просто получаване на подаръци. Тези преживявания ще ни дадат възможност да изпитаме специални емоции, които да очакваме с нетърпение, както и радост от това да предизвикаме усмивка на лицата на другите.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорници за базара – Десислава Николова, Веселка Борисова, Мария Яначкова - 11 клас; за концерта – Кристияна Иванова, Иванка Иванова, Радост Горанова - 12 клас.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!