Организирай кампания “Училище без страх” и отбележи Международния ден на розовата фланелка

Организирай кампания “Училище без страх” и отбележи Международния ден на розовата фланелка

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 22 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Традиционно отбелязваме празника на розовата фланелка в нашето училище. Тази година добряците решиха да изработят голям надпис “Не на насилието”, малки розови тениски, стикери за всички врати в училище, печат с розова фланелка и специални значки за ръководството на училището.

Седмица по-рано добряците започнаха подготовката по организацията на кампанията с голям ентусиазъм. Най-големите ни доброволци изработиха надпис с огромни букви, с които да направят пърформанс в “розовия ден”, за да привлекат вниманието на всички ученици. Тяхна идея беше създаването на стикери за вратите на класните стаи в училище с текст “#Училище без страх!”.

Най-малките ни доброволци се включиха в изработването на над 240 розови тениски от хартия, които раздадоха в деня.

Специалните значки с надпис “Вие се грижите за нас. Благодарим” децата връчиха на директора и заместник-директорите в училище, в знак на благодарност за грижата и усилията, които полагат за спокойна училищна среда.

За най-малките ни ученици в училище беше изработен воден печат с розова фланелка. С него подпечатахме ръчичките на децата от 1. до 4. клас. По този начин добряците привлякоха вниманието на децата и им разказаха историята на тази кампания.

Кампанията се превърна в положителен розов емоционален ден.


Какво?

При откриването на учебната година през септември 2007 г. в едно канадско училище група по-големи ученици се подиграват и тормозят ученик, дошъл на училище, облечен с розова тениска и го разплакват. На следващия ден приятелите му решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на приятеля си и да поведат кампания „Училище без страх“.

Скоро тази инициатива на канадските ученици се подема и от хиляди училища по целия свят. През 2011 г. около 1 млн. ученици от над 25 страни отбелязват този ден.

Тази поучителна история стана повод и причина да се включим в кампанията “Училище без страх”.


Кога?

22 февруари от 10 до 14 часа.

Къде?

В училището.

Нужна екипировка?

Дрес код: РОЗОВО. 

Розова фланелка облечи и на тормоза “НЕ” кажи!


Защо?

Гордеем се, че в нашето училище случаите на агресия са малко. И може би причината за това е, че всяка година провеждаме кампания „Розова фланелка“. Превенцията е начин да кажем „Не“ на насилието и да създадем #Училище без страх!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Кажи и ти „СТОП НА НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ!“

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!