Организирай кампания сред ученици и граждани за набиране на дарения

Организирай кампания сред ученици и граждани за набиране на дарения

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 8 March 2022 до 25 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Когато разбрахме за темата на месец март, ние вече трескаво мислехме как можем да помогнем на бежанците от Украйна, които пристигат във Варна, нашият областен град и само на 50 километра от Вълчи дол. Идеите всъщност дойдоха от екипа на Купата та героите. Да организираме кампания за бежанци, след като вече осъществихме вече една успешна такава през месец януари не беше трудно. Но ни притесняваха твърде противоречивите информации, които излизаха по всички медии, и разделението в обществото за и против украинците. Въпреки това, решихме, че винаги ще се намерят добри хора, които да помогнат от сърце. Набавихме си актуален списък за дарения от украинския център във Варна, направихме агитация сред учениците, окачихме брошури в класните стаи, по информационните табла на коридорите и фоайетата на училището и зачакахме. Първите няколко дни получихме дарение от учениците от трети клас. И толкова. За да напомним за кампанията пуснахме съобщение по училищното радио. Публикувахме съобщението и в социалната мрежа,за да стигне чрез споделяне до родители и граждани. Към средата на втората седмица, решихме да организираме пункт за дарения последния ден от кампанията, петък, 25.03. Разпространихме съобщение за времето и мястото на пункта отново чрез брошури, по училищното радио, а в града разпространихме и флаери. Докато една част от доброволците дежуриха на пункта, друга част се заеха със сортиране, описване и пакетиране на продуктите. До 17 часа на 25.03. бяхме готови. Общо 16 кашона. С помощта на ръководството на училището и Община Вълчи дол даренията бяха извозени до град Варна.


Какво?

Всъщност от началото на войната следяхме съобщенията по всички канали за бежанците, пристигащи във Варна и мислехме как можем да помогнем като доброволци. Екипът на Купата на героите ни помогна с идеи, а ние просто ги прегърнахме и осъществихме. Ето какво очертахме като план. Първо да се свържем с Украинския център във Варна, за да получим актуален списък за дарения. След това да разпространим брошура сред всички класове с покана да участват с дарения, които да предават на доброволците или на техния координатор.Брошури ще поставим на всички информационни табла в коридорите и фоайетата на двете сгради на нашето училище. По всяка вероятност ще публикуваме съобщение и в социалните мрежи, което ще споделим с приятели, за да включим и граждани, и родители в кампанията. Към края на срока ще сортираме, опишем и пакетираме даренията и ще потърсим възможности да ги извозим до град Варна.

Кога?

08.03 - 26.03.2022 година

Къде?

Вълчи дол, СУ " Васил Левски"

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

С нашата кампания за децата на бежански семейства към Съвета на жените - бежанки през месец януари предизвикахме вълна от съпричастност и изпратихме 4 кашона с дарения за София. Тогава съдбата на бежанците беше за нас далечна и непозната, защото в нашият район до този момент не е имало такъв проблем. Сега обаче по всички канали - медии и социални мрежи четем за истински човешки съдби и истории на бежанци. Те пристигат в нашия областен град, съвсем близо до нас. С времето сме доказали, че сме винаги в готовност да помагаме на хората в нужда. Да го направим отново! И да дадем всичко от себе си, за да убедим и другите да го направят. Защото "Дори и най-малкият акт на добрина не е напразен." 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!