Организирай изложба в подкрепа на деца с аутизъм

Организирай изложба в подкрепа на деца с аутизъм

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията е на 31 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 31.03 2022г. , ученици от ОУ "двайсти април" откриха изложбата "Синя магия", с творби изработени от деца със специални образователни потребности.Сини балони полетяха в простора.

На втори април се отбелязва Световния ден за информираност за аутизма в глобален здравен проблем. Цели се да се повиши осведомеността и да бъде насърчено ранното диагностициране на децата с аутизъм.

Аутизмът нарушава умението на човек да общува и да се разбира с другите.

Децата с това заболяване посещават масовите училища, а това е необходимо за тяхното развитие.

Синият цвят, който е символ на аутизма, през годините много сгради в света са били осветявани, в подкрепа на децата, които са аутисти.

Доброволците от ОУ "Двайсти април" изразиха своята ходкрепа, чрез изложба , четене за аутизма, обсъждане с другите, разбиране малко за тази специална група и за синдрома, с който живеят. Опитахме се да върнем усмивката на всяко дете-аутист, да подкрепим  техните родители с разбиране, уважение, вдъхване на кураж и сила.

Какво?

На втори април се отбелязва Световния ден за информираност за аутизма в глобален здравен проблем. С него се цели да се повиши осведомеността и да бъде насърчено ранното диагностициране и интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аустично разстройство.Откриване на изложба от творби на ученици със специални образователни потребности "Синя магия". Среща със специалисти и родители и близки, които имат близки  деца с аутизъм, за да споделят своите трудности, предивикателства и радости.  Целта ни е да се опитаме да върнем усмивката на всяко дете-аутист.

Кога?

31.03.2022 г. , 10:30 часа

Къде?

В арткоридора на училището

Нужна екипировка?

сини балони

Защо?

В синия цвят, който символизира аутизма, през годините са засиявали много сгради. Доброволците ще пуснат да полетят сини балони , заедно с децата със специални образователни потребности. Децата с аутизъм и техните родители получават подкрепата ни, защото много е трудно на всеки родител сам да се справи със ситуацията. Заедно можем да си помогнем да се развие реч и разбиране. Това е първият напредък - говора. Важното е да има обкръжение и разбиране.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Помощ при подреждане на изложбата

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!