Организирай интерактивно четене с учениците със специални образователни потребности

Организирай интерактивно четене с учениците със специални образователни потребности

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 16 January 2023 до 23 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Подготовката за инициативата премина успешно. В началото се събрахме в библиотеката, избрахме празниците през зимните месеци, които ще представим със стихотворения или кратки истории. Припомнихме си и детски песнички и танците към тях. Решихме да има и елементи на драматизация, за да задържим вниманието на зрителите по-дълго време. Нашите специални гости-герои бяха баба Зима, зимните месеци и дядо Коледа, които бяха включени и в интерактивни задачи в края на срещата. Потърсихме и намерихме подходящо облекло за актьорите. Всичко това беше замислено като сценарий и разпределено като задачи между участниците - доброволци. Срещата ни започна с представяне на клуба, сезоните и месеците през зимата от нашата водеща Мира от седми клас. След това на фона на звуци на силен вятър и виелица влезе баба Зима, която представи своите деца - Червеният Декември, Белият Януари и Синият Февруари. Всеки месец беше представен със стихотворение, а празниците с разкази, истории и изображения. Малките зрители гледаха и видеоклипове с коледари и кукери. Заедно пяхме и танцувахме зимните песнички "Първият сняг", Снежинки", "Над смълчаните полета". А след песничката " С червените ботушки" пристигна и дядо Коледа с големия чувал. В края на срещата след като децата успешно се справиха с двете задачи - да подредят месеците и празниците в тях получиха заслужено малък подарък - почерпка от дядо Коледа. Срещата премина изключително емоционално, както за нашите малки зрители, така и за участниците- доброволци. Отново успяхме да покажем, че четенето освен полезно, може да бъде и забавно. Надяваме се да сме оставили трайни следи в съзнанието на малките ни приятели както със знания, така и с много положителни емоции. А ние записахме още една успешно изпълнена мисия .

Какво?

Във връзка с поетият ангажимент към изпълнение на плана на стратегията на СУ " Васил Левски" Доброволчески клуб "Усмивка" ще подготви още една инициатива, свързана с четене в библиотеката.

Този път обект на нашето внимание са учениците със СОП. Идеята на доброволците е по забавен начин децата да научат в кой сезон сме сега, кои са месеците през този сезон и кои са по-известните празници през тези месеци. Плануваме всеки месец или празник да бъде представен със стихотворение или разказче, или история, да пеем и танцуваме заедно зимни песнички, както и да гледаме видеоклипове и изображения на по-известни народни обичаи.

Специални гости на тържеството ще ни бъдат баба Зима, дядо Коледа и зимните месеци - декември, януари и февруари. А какво учениците са научили ще могат да покажат като се справят успешно с две задачи в края на нашата среща.

Кога?

16-23.01 - подготовка

23.01 , 15  -16 часа - реализация

Къде?

В училищната библиотека.

Нужна екипировка?

Костюми за актьорите.

Защо?

За да възпитаваме в толерантност към различните от нас ученици, за да помогнем в адаптацията на децата със СОП в училищна среда, за да обогатим техните знания за сезони, месеци и празници през зимата, за да им създадем положителни емоции и покажем, че четенето е полезно, но също така и забавно. Всеки, който се включи в тази мисия, изпълнява едно благородно дело. Заповядайте!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!