Организирай интелектуална игра куиз „Коя е думата?“ с ученици от прогимназиален етап и добряците

Организирай интелектуална игра куиз „Коя е думата?“ с ученици от прогимназиален етап и добряците

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 22 May 2023 до 31 May 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Децата нямаха търпение да дойдат в уреченото време и да започнат да търсят буквите, с които да образуват дума. Преди да пристигнат участниците координаторите се организираха и скриха картончетата с думи в двора на училището. Събрахме всички ученици от шестите класове, уточнихме правилата и при даден старт всички се втурнаха да търсят буквите. Настана трескаво търсене, като предварително бяхме предупредили, ако някой намери буква с цвета на другия отбор да не я взима или крие някъде. Беше весело, шумно и забавно докато намерят всички букви, което им се стори доста лесно, но трудната част дойде при подреждането на думите. За победителите имаше освен морална и предметна награда. Имаше победители, имаше и победени, но това не попречи на удоволствието от играта. 

Какво?

Мисия номер № 45 си дойде като идея спонтанно от Добряците, защото времето провокира да излязат навън и да се забавляват и играят. А какво по хубаво от съчетаването на игра с интелектуално предизвикателство и чудесно време навън. Ето и идеята. Да организираме куиз на двора на училището с играта „Коя е думата“, посветен на месеца, в който празнуваме най-българския празник - 24 май.

Названието на играта идва от активността събиране на букви и отгатване на дума по откритите букви. Играта датира от около 1970 година и се играе и до днес. Играе се от деца и юноши като в нея могат да участват и момчета, и момичета. Място за провеждане - подходящи открити пространства. Броят на играчите е неограничен.

Ето и правилата - един играч взема картонени букви, от които да състави дума. Осигурени са всички букви за съставяне на съответните думи. Когато останалите играчи не са на територията, на която се играе, той скрива всички букви по дърветата, под камъни, в храсти и др. При сигнал от учителя играчите започват да търсят буквите наоколо, по дърветата, около камъните и провирайки се из храстите. По първите намерени букви участниците се ориентират и за останалите. Играта продължава, докато се намерят всички букви, отгатне се думата и се подреди на земята. За победител се смята класа, успял пръв да подреди съответната дума. Целта на играта е да се открият всички букви и да се състави думата. Ние избрахме най-подходящите за празника думи - писменост, буквар, духовност, знание.


Кога?

31 май, 12:30 ч.

Къде?

В двора на училището.

Нужна екипировка?

Не, всичко е предварително подготвено.

Защо?

В играта Добряците и шестите класове показаха воля за успех, демонстрираха толерантност и уважение в спортния дух на играта. Участниците се справиха добре в екипната работа, отговорностите и вложиха самоотверженост и много желание. Естествено главната мисия беше знанието и забавлението.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с координаторите на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!