Организирай информационна среща по случай Деня на търпението

Организирай информационна среща по случай Деня на търпението

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 19 март 2021 до 25 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 В ПГИ „Алеко Константинов” гр. Кърджали бе отбелязан ДЕНЯ НА ТЪРПЕНИЕТО. В началото на първия учебен час доброволците от  ученическите съвети по класове обясниха на връстниците си смисъла на честването на този ден, необходимостта от разбирателство, търпение, умение да изслушват и уважават мнението на другите, както и че всички, които работят или живеят заедно, трябва да проявяват по-голямо търпение и разбиране към поведението, проблемите и желанията на околните. Във всички виртуални класни стаи на бели листове бе изписано с главни букви 25 МАРТ – ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО.

Денят на търпението се отбелязва за поредна година в гимназията, като инициативите са свързани и с присъединяването на алековци към националната кампания, организирана от Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград за отбелязване на 25 март като ден на търпението. Във връзка с тази кампания преди въвеждането на локдауна учениците изработиха детелинки – символични значки с послание, които закачиха на дървото на търпението във фоайето на учебното заведение, което бе част от оформения от тях кът „Бъди търпелив“. Проведоха се и мероприятия в електронната платформа Тиймс. София Димитрова изработи и представи презентация пред своите приятели и приключи с една притча за търпението – „Бъди търпелив. Търпението е безценно. Ако запомниш и прилагаш този съвет, ще пожънеш успех в живота“.

Какво?

 По покана на Общински съвет по наркотични вещества- гр. Благоевград, отправена към РУО- гр. Кърджали се включваме  в национална инициатива за отбелязване Деня на търпението- 25.03.2021г.  В началото на първия учебен час доброволците от  ученическите съвети по класове обясниха на връстниците си смисъла на честването на този ден, необходимостта от разбирателство, търпение, умение да изслушват и уважават мнението на другите, както и че всички, които работят или живеят заедно, трябва да проявяват по-голямо търпение и разбиране към поведението, проблемите и желанията на околните. 

Кога?

19. 03. 2021 - 25. 03. 2021

Къде?

19.03 - в сградата на  училището; 22.03-25.03 - В електронна среда.

Нужна екипировка?

Усмивки и търпение!

Защо?

В народните представи Благовещение се свързва с идването на пролетните птици и с окончателното пролетно пробуждане на природата.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

да се свържат с Филиз Мустафа


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!