Организирай информационна кампания в училище срещу проблеми, свързани с човешките права

Организирай информационна кампания в училище срещу проблеми, свързани с човешките права

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 25 November 2022 до 29 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За да запознаем училищната си общност с проблемите, свързани с човешките права, организирахме информационна кампания съвместно с фондация "Асоциация Анимус", които откликнаха на нашето предложение, като любезно ни предоставиха материали по темата и линии за помощ в случай на нужда. Изработихме плакат, който включва най-есенциалната информация и поставихме джобни наръчници за свободно четене в двете сгради на гимназията. Смятаме, че колкото повече общността е наясно с тези проблеми и че има хора, които се грижат за пострадалите толкова е по-възможно да предотвратим поне в малка степен проблемите като домашно насилие, педофилия, трафик на хора, детски тормоз и т.н. Инициативата беше свързана с 10 декември, денят на човешките права. 

Какво?

По случай 25 ноември - Световния ден срещу полово-базираното насилие и 10 декември - Международен ден за правата на човека, организираме информационна кампания за борба с незачитането на човешките права - например трафика на хора, тормоза над деца, домашното насилие, педофилията и др. Свързахме се с фондация "Асоциация Анимус", които любезно ни предоставиха информацията, необходима за създаването на плакати с контакти за подкрепа на пострадалите. 

Кога?

Двете дати са специфично избрани, но такива казуси е нужно да бъдат коментирани и изслушвани винаги. Плакатите ще останат в двете сгради на гимназията за постоянно, тъй като тази информация е необходимо да бъде разпространявана. 

Къде?

Информационната кампания се състои в двете сгради на НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ".  

Нужна екипировка?

Нуждаеш се единствено от ясната представа, че тези проблеми са истински и всеки един от нас може да бъде потенциална жертва. 

Защо?

За много от проблемите, свързани с човешките права има неизвестни - към кого мога да се обърна, ако страдам от домашно насилие; как се случва трафикът на хора и как да се предпазя и т.н. Затова е важно тези теми да бъдат обсъждани и помощта, която съответните организации предлагат, да бъде общодостъпна. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако искаш да разпространиш същите плакати и наръчници срещу домашното насилие, може да пишеш на имейл desislavatsvetkova77@gmail.com, за да ти бъдат предоставени :)

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!