Организирай и участвай в литературно четене

Организирай и участвай в литературно четене

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е на 24 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През този месец учениците от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" организираха и участваха в литературно четене. 

Инициативата се проведе с помощта на г-н Максим Цветков (учител по английски език в гимназията) в столично читалище в кв. Лозенец.

В литературното четене се включиха както доброволци от отбора на "НПМГ подава ръка", така и ученици от гимназията, които имат интерес в областта. Младежите прочетоха пред публика свои авторски произведения, които написаха по повод инициативата.

След края на събитието учениците бяха вдъхновени да продължават да бъдат пример за по-малките и да не спират да правят това, което обичат!

Какво?

По случай деня на българската писменост и култура доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” ще организират и ще се включат в литературно четене.

По време на събитието учениците ще прочетат свои авторски произведения, както и откъси от любимите си български и чуждестранни книги.

Кога?

На 24.05.2024г. от 12:00 часа.

Къде?

В столично читалище.

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Защото за доброволците от екипа на “НПМГ подава ръка” е важно да разпространяват българската писменост и култура и да бъдат пример за по-малките ученици.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да организират подобна инициатива или да се свържат с организаторите от отбора на "НПМГ подава ръка".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!