Организирай хранителна банка за хора в нужда от региона

Организирай хранителна банка за хора в нужда от региона

Клуб "Работилница за надежда", ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", Сливен
Мисията е от 8 December 2023 до 18 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Идеята за организиране на хранителна банка в училище се роди спонтанно и същевременно е нещо напълно очаквано. Определихме срок от седмица, в който всички, които имат възможност  и желание да се включат, да донесат трайни пакетирани хранителни продукти. Още в самото начало заложихме идеята, че ще помогнем според силите си на Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост "Качулка" и Дом за стари хора, гр. Сливен. Какво се случи? Поставихме кашони с надпис "Коледна хранителна банка" в гимназията, училищният психолог предостави и кабинета си на драго сърце! Малко по малко започна да се трупа храна, накрая се донесоха цели кашони с продукти от цели класове. Доброволците се събраха и успяха да сортират и разпределят храната на две места. Страхотен екип, супер експедитивни и организирани. Обадихме се на служителите на двата дома и ги уведомихме, че ги очакваме! И така...с общи усилия на цялата гимназия (която е втори дом на 650 ученици) и съпричастни колеги осъществихме тази дарителска кампания. Бе най-масовата до момента наистина. Благодарност на всички! 

Какво?

Събираме трайни пакетирани продукти в рамките на седмица, за да помогнем на хора в крайна нужда от региона - Дом за пълнолетни лица с умствени увреждания "Качулка" и Дом за стари хора, гр. Сливен. Ако имате възможност да отделите средства за пакет ориз, боб, леща, брашно, захар, сол, бутилка олио или др., направете го!

Кога?

Събираме продуктите от 8.12. (петък) до 15.12. 2023 г. (петък).

Къде?

Имаме два "пункта" - ул. "Великокняжевска"1, кабинет 12 - Цветомира Христова и ул. "Дж. Уошбърн" 2, при портиера или кабинет Б, ет. 2

Нужна екипировка?

Не. 

Защо?

Ако имате възможност да отделите средства за пакет ориз, боб, леща, брашно, захар, сол, бутилка олио или др., направете го! За нас е нещо малко, но за хората в нужда ще е осигурен обяд или вечеря. Благодарим!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако искаш да се включиш, се свържи с Таня Бившева на тел. 0886543138

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!