Организирай ден за аеробика и спорт на уреди за малки и големи

Организирай ден за аеробика и спорт на уреди за малки и големи

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 16 May 2022 до 19 June 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Инициативата се проведе успешно, точно така както я запланувахме. Момичетата подготвиха сеансите аеробика с комплекс от упражнения за всички мускулни групи, като в активната част на сеанса демонстрираха танци. За по-големите бяха избрали Пожарникарския танц, а за по- малките - танцът " Бомба". И в двата сеанса се включиха учители и служители от нашето училище.Музиката беше подбрана според бързината на упражненията. Времето беше с нас - слънчево, но не горещо с прохладен вятър. Емоцията беше невероятна. Сеансите завършиха с приятна умора и удовлетвореност на участниците. По същото време течеше тренировка на спортната площадка зад училищната сграда. Момчетата, които се отзоваха получиха ценни съвети и опитаха първите си упражнения на спортни уреди. Специални благодарности на Янимир, който подкрепи нашата инициатива и я направи още по-пълноценна и разнообразна.

Какво?

По темата на месеца "Спорт и здраве" доброволците от клуб " Усмивка" решиха да организират ден за аеробика и за спорт на уреди. За целта ще подготвят информационни брошури, с които ще запознаят ученици и учители за ползата от спортуването и ще ги поканят на сеанс по аеробика в две групи - за учители и ученици от гимназиален етап (1-ва група) и за ученици от начален и прогимназиален етап (2-ра група). С подготовката на упражненията се заемат Гери и Цвети. Привлякохме към доброволческия клуб и едно момче от ХІ клас - Янимир, който обеща да проведе тренировка на уреди за момчетата, които не се вълнуват от аеробика.

Кога?

16-18 май - подготовка на упражненията и информиране на ученици и учители за деня и часа на събитието

19 май- реализация 

14-14.45 - 1-ва група

15-15.45 - 2-ра група

уреди - 14 - 15 часа

Къде?

В двора на училището.

Нужна екипировка?

По възможност със спортно облекло и спортни обувки.

Защо?

Физическата активност и спортът са задължителна част от здравословния и полезен за тялото ти начин на живот. Редом до тях гордо застава разнообразното хранене, пълноценен сън, липса на стрес и други фактори. Именно те са в основата на нашето здраве. А как и ние сме отговорни към себе си и нашето здраве. Излишно е да казваме, че единственият човек, който  може да те накара да се раздвижиш, си именно ти самият.

Доброволците от клуб „ Усмивка” те предизвикват с няколко идеи за раздвижване. Избери най-близката до теб и се включи в инициативите, подготвени от тях!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!