Организирай дарителска кампания в помощ на хора, търсещи закрила

Организирай дарителска кампания в помощ на хора, търсещи закрила

Клуб "Млади дами", ПГАВТ "А. С. Попов", София
Мисията е от 21 March 2022 до 25 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Клуб "Млади дами" към ПГАВТ "А.С.Попов" град София организира събиране на хигиенни материали в кампанията "В помощ на жени и деца, търсещи убежище в България". Цяла седмица в периода от 21-ви март до 25-ти март, ученици от гимназията даряваха своите материали при училищния психолог. В петък на 25-ти март група ученици от 8-ми клас,които са част от екипа на БЧК към III-ти териториален център занесоха събраните материали в офиса на организацията. Съобщението беше пуснато както в социалните мрежи и в страницата на клуба, така и в платформата, с която училището работи, а именно- shkolo. Всички, които дариха са записани, както и материалите, които са дарили. Искрено се радваме, че учениците се включиха в нашата кампания и допринесоха за събирането на хигиенни материали за страдащите от войната в момента в Украйна. 

Какво?

За този месец решихме да се включим в мисията "В помощ на жени и деца, търсещи убежище в България.", като съберем хигиенни материали в училище и ги занесем в БЧК. Нашето училище активно участва в партньорство с младежкия център към III-ти териториален център на БЧК с главен координатор г-жа Златка Добрева.  Ще разпространим информацията по социалните медии и ще определим срок от една седмица за събиране на материали и консумативи.

Кога?

Начало от 21-ви март до 25-ти март.

Къде?

В сградата на 113-то СУ, където в момента учат учениците на ПГАВТ "А.С.Попов",град София. В кабинета на училищния психолог.

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Войната е най-страшното нещо, което може да се случи и то в 21-ви век! Ужасяващо е да трябва да бягаш от дома си с риск за живота! Трябва точно в такива моменти да бъдем най-солидарни и най-много да помагаме на нуждаещите се! Ако във време на изпитание не покажем, че сме човеци с главно "Ч", кога друг път!? Мотивът ни за участие е огромен и с радост ще се включим в помощ на всички бежанци, защото никой никога не е застрахован, че утре той няма да изпадне в тази трудна ситуация. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Чрез разпространение на инициативата ни в социалните мрежи и в платформата, с която работи нашето училище, а именно- Shkolo.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!