Организирай дарителска акция на хранителни продукти

Организирай дарителска акция на хранителни продукти

Клуб "Добротворци - НУ", НУ "София", София
Мисията е от 6 November 2022 до 11 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В забързаното ни ежедневие твърде често забравяме да помислим за нашите ближни, да им помогнем, да проявим човечност. На 11 ноември отново отбелязахме празника на Св. Мартин, един от най-големите застъпници за любовта към ближния. 

Темата "споделяне" все още е важна роля за нас като училищна общност. Както всяка година нашите родители отново организираха набирането на средства за дома на отец Иван от Нови Хан, както и дома за деца и младежи с увреждания към сдружение „ Дете и пространство“ и други проекти, които подкрепяме.

Благодарим от все сърце за подкрепата и добротворството Ви!

Какво?

Макар нашето съвремие да е обусловено до голяма степен от материалните ценности и конкурентното мислене, за нас е особено важно да преживеем и да се насладим на редките моменти на размисъл, покой и споделеност. Мисълта за ближния – особено за тези, към които съдбата е била по-малко благосклонна – е част от това светоусещане. Затова и тази година в Немско училище София отново отбелязваме празника на Св. Мартин, един от най-големите застъпници за любовта към ближния.

Кога?

През учебната 2022/2023.

Къде?

София.

Нужна екипировка?

Воля да помогнем. :)

Защо?

Колко е важно да помогнем на човек в беда ни показва Св. Мартин, като не остава безучастен към замръзналия и изгладнял просяк пред градските порти. Съпричастността е важна тема за нашата училищна общност.

По тази причина отново организирахме нашата благотворителна кампания за дома на отец Иван от Нови Хан, както и дома за деца и младежи с увреждания към сдружение „ Дете и пространство“ и други проекти, които подкрепяме. 


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063708966285

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!