Организирай благотворителна изложба-базар по случай 1 март

Организирай благотворителна изложба-базар по случай 1 март

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 6 February 2023 до 1 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

За тази мисия потърсихме съдействие от УС. Бе изработен информационен афиш за организираната изложба! В продължение на две седмици, в часовете по занимания изработвахме различни модели от различни материали. Научихме какви са първомартенските вярвания и обичаи. В изложбата с над 1000 мартеници се включиха ученици от цялото училище. На 1-ви март посетихме Детския център и учениците от начален етап, за да ги закичим с изработени от нас мартенички за ръка. Поздравихме ги със стихотворението "Баба Марта бързала" и им прочетохме за обичаите и вярванията, за които по-рано бяхме научили. Тъй като в деня учителите имаха съвет, решихме да закичими и тях. Не пропуснахме администрацията на училището и хората, които се грижат за здравето и чистотата в училище!

Останахме удовлетворени от усмивките по лицата на всички!


Какво?

Инициативата е ежегодна и се организира от УС в училището всяка година. В заниманията по инереси, заедно с координаторите на клуба ще изработим мартеници. С една част от тях ще се включим в базара, а с другите ще подарим на младежите от Дневен център за пълнолетни лица с множество увреждания "Слънчевата къща" - гр.Варна и своите съученици. Средствата ще бъдат използзвани за наем на зала за патронния празник на училището!

Кога?

06.02 - 20.02. за изработване на мартениците;

21.02. - 22.02. за базара;

01.03. - за дарението.

Къде?

Място - СУ "Неофит Бозвели" - гр.Варна.

Нужна екипировка?

Материалите са осигурени от координаторите.

Защо?

Мартенички собственоръчно изработи,

В училищния базар се включи,

На младежите от "Слънчевата къща" 

 усмивки подари!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На разположение са както координаторите, така и педагогическият съветник.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!