Организирай благотворителен базар и концерт за създаването на класна стая на открито

Организирай благотворителен базар и концерт за създаването на класна стая на открито

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 28 May 2022 до 1 June 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По предложение на ръководството на СУ " Васил Левски" за 1 юни - Денят на детето се организираха благотворителен концерт с базар с цел събиране на средства за класна стая на открито. Във връзка с обявения благотворителен базар и необходимостта от сувенири за продажба, на 28 май 2022 година, доброволците от клуб " Усмивка" се включиха в Арт работилница "Рециклирай и твори", където под ръководството на г-жа Елена Янакиева, местен адвокат и художник , изработиха картички и цветя от картони за яйца. Във връзка с популяризирането на базара и концерта, доброволците изрязаха флаерите, раздадоха в различни точки на града, а също така разлепиха плакатите по информационни табла, обществени сгради и магазини. За базара те подготвиха и кутия за дарения. В деня на базара голяма част от доброволците участваха със сувенири и лакомства. Цвети, Ния и Жанет продаваха на базара до 13 часа, а след обяд на щанда пое поста Ирина. Доброволците от ІV, VІ и ІХ клас взеха участие в благотворителния концерт с танци подготвени от техните класове и класни ръководители. Със събраните средства ще бъдат закупени масички, които ще бъдат поставени в зелената част под дърветата пред сградата на блок А на СУ " Васил Левски" с идеята за изнесени уроци сред природата на учениците от начален етап. Отново се представихме достойно и бяхме на линия по всички фронтове в подготовката, организацията и реализацията на едно добро дело. Това обаче не е последната мисия на клуб " Усмивка". Продължаваме напред със следващата до края на учебната година.


Какво?

По предложение на ръководството на СУ " Васил Левски" традиционният концерт за 24 май беше отложен за 1 юни - Денят на детето и трансформиран в благотворителен с цел събиране на средства за класна стая на открито. В добавка към него беше предложено да се организира благотворителен базар с цветя, сувенири и лакомства. Разбира се, доброволците от клуб "Усмивка" ще се включат активно в популяризирането на инициативата, подготовката и организацията на базара и ще участват в концерта, който ще се проведе от 13 часа в Актовата зала на училището.

Кога?

28 май - участие в арт работилница " Рециклирай и твори"

29 - 31 май- подготовка на флаери, плакати, кутия за дарения, репетиции за концерта

1 юни - 9.30 - 14.30 часа - благотворителен базар

1 юни - 13.00 - 14.30 часа - благотворителен концерт


Къде?

Не.

Нужна екипировка?

Цветя, лакомства и сувенири за базара, необходимите за сцената облекла и аксесоари.

Защо?

Благотворителността за различни каузи е част от доброволческата визия на клуб " Усмивка". Да работиш, за да спечелиш средства за нещо хубаво или за някого, който има нужда, е повече от хуманно дело. Ако и ти си добър и искаш да помагаш, заповядай при нас. С удоволствие ще те приемем в нашите редици. А необходимост от нови доброволци имаме по всяко време. Ще бъдеш емоционално по-богат, удовлетворен и щастлив!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!