Организирай базар на тема "Солидарност и многообразие"

Организирай базар на тема "Солидарност и многообразие"

Клуб "Ожурдуи", ЕГ "Акад. Л. Стоянов", Благоевград
Мисията е на 21 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Базарът, който организирахме през третата седмица на ноември, се проведе на 21.11.2022г. (понеделник) и мина повече от прекрасно. Средствата, които събрахме, дарихме за Преходното жилище за деца (предимно от ромски произход) от четиринадесет до осемнадесетгодишна възраст в Благоевград, тъй като в момента се ремонтира и са нужни средства за ремонта. Всички участници бяха изпълнили условията за събитието, организацията беше налице, настроението и отговорността също. Към класът ни се присъединиха и ученици от 9В и 9Г клас с традиционни канадски ястия. Ученици и учители от цялата гимназия се докоснаха и опитаха от различните вкуснотийки. Обединени под общата цел да изградим у нас чувство за солидарност и отговорност, ние изпълнихме с радост първата мисия  за тази учебна година. С нетърпение очакваме следващия месец и следващата тема за мисии.

Поздрави от екипа на клуб Aujourdhui!

Какво?

След като получихме имейла за новата месечна тема за мисии, с класа обсъдихме в чаца на класа, каква инициатива бихме могли да направим и решихме да направим базар на тема "Солидарност и многообразие". В предложенията за месечни мисии намерихме тази идея и решихме да я последваме. Ще разделим класа на групи, като всяка група ще отговаря за различна култура. Между групите трябва да се обменя постоянна информация и да се поддържа постоянна комуникация, за да не се получи объркване. Всеки ученик ще трябва да намери традиционно ястие за културата, която е избрала групата. Ястията, които учениците ще носят трябва да бъдат старателно и красиво опаковани. Координаторът и в случая отговорникът на класа трябва да говори с ръководството на гимназията, да направи постери и да разпространи за събитието в училището. 

Кога?

21.11.2022г. от 09:00ч. до 12:25ч.

Къде?

Събитието ще се проведе във фоайето на втория етаж на гимназията.

Нужна екипировка?

Абсолютно всичко е осигурено.

Защо?

Участвайки в месечните мисии, ние показваме солидарността, отговорността и желанието, което имаме, за да виршим добри неща. А в днешно време е най-важно да бъдем добри.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Александра Ф. от 10Г


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!