Организирай акция в подкрепа на приютите за животни в Шумен и Велики Преслав

Организирай акция в подкрепа на приютите за животни в Шумен и Велики Преслав

Клуб "Доброплодци", СУ "Сава Доброплодни", Шумен
Мисията е от 4 October 2023 до 31 October 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец октомври, по инициатива на ученическия съвет при СУ “Сава Доброплодни”, ученици от 5 - 10 клас осъществяват кампания за събиране на средства в подкрепа на приютите за бездомни животни в Шумен и Велики Преслав. Инициативата е посветена на Деня на животните, който се отбелязва ежегодно на 4 октомври.

Учениците-представители в ученическия съвет са основни инициатори на кампанията за събиране на средства, като всеки клас е допринесъл с дарение на средства за закупуване на храна за приютите. Ръководителите на ученическия съвет, Бистра Тодорова и Моника Стефанова, отчетоха над 2 000 лв. събрани средства, с които бе закупена храна за кучета и котки. Децата успяха да подкрепят двата приюта с 32 чувала гранули и 30 консерви за опашатите любимци. Доброволческият екип сподели, че първо са организирали даряването на храна за приюта във Велики Преслав на 06.11, който е крайно нуждаещ се от храна за животните през есенно-зимния период. Втората акция за дарение на храна се проведе на 09.11 с посещение на приюта в гр. Шумен. Учениците успяха да разходят и част от кучетата в приюта, което се оказа много атрактивна дейност за всички учениците в Сава Доброплодни. Поради засиления интерес, учителите планират посещения за разходка на животните с ученици в приюта и след днешната акция.

Какво?

През месец октомври, по инициатива на ученическия съвет при СУ “Сава Доброплодни”, ученици от 5 - 9 клас осъществихме кампания за събиране на средства в подкрепа на приютите за бездомни животни в Шумен и Велики Преслав. 

Учениците-представители в ученическия съвет са основни инициатори на кампанията за събиране на средства, като всеки клас е допринесъл с дарение на средства за закупуване на храна за приютите. Ръководителите на ученическия съвет, Бистра Тодорова и Моника Стефанова, отчетоха над 2 000 лв. събрани средства, с които бе закупена храна за кучета и котки. Децата успяха да подкрепят двата приюта с 32 чувала гранули и 30 консерви за опашатите любимци. Доброволческият екип сподели, че първо са организирали даряването на храна за приюта във Велики Преслав на 6.11, който е крайно нуждаещ се от храна за животните през есенно-зимния период. Втората акция за дарение на храна се проведе на 09.11 с посещение на приюта в гр. Шумен. Учениците ще успеят да разходят и част от кучетата в приюта, което се оказа много атрактивна дейност за всички учениците в Сава Доброплодни. Поради засиления интерес, учителите планират посещения за разходка на животните с ученици в приюта и след днешната акция. 

Кога?

04-31.10.23 г.

Къде?

Приютите за животни в гр. Шумен и Велики Преслав

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Всеки, който желае да се включи, е добре дошъл.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни. :)

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!