Научи за климатичните промени и помогни за организацията на гейминг събитие с Климатична фреска

Научи за климатичните промени и помогни за организацията на гейминг събитие с Климатична фреска

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 5 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 5 ноември се включихме като доброволци към Климатичната фреска част от събитието Sofia Game Night.

Включвайки се в Климатичната фреска, помогнахме с организацията на събитие, което цели да популяризира климатичните проблеми, как можем да намерим решение и да бъдем отговорни към Земята. Самите ние също се включихме в играта, научихме много за топенето на ледници, обезлесяването и взетите политическите мерки, работихме в екип и обсъждахме решения по една от най-важните теми в двадесет и първи век. Климатичната фреска ни позволи да погледнем на проблемите от една нова гледна точка и разбрахме, че проблемите са далеч по- задълбочени, а решенията - не толкова еднозначни. Имахме и невероятния шанс да се запознаем с харизматичния Мартин Заимов, модератор на играта за България, който дълги години се занимава с екология.

След невероятно събитие, всички споделихме с приятели какво сме научили и смятаме да популяризираме играта, организирайки Климатична фреска и в СМГ, където да имаме възможността да предложим още свои решения на проблема с климатичните промени и да ги обсъдим заедно като един отбор.

Какво?

Ще помогнем за организирането на една много интересна игра, създаденa от френския специалист по климата Седрик Ригенбак. Ще имаме шанса да се запознаем с невероятния Мартин Заимов и ще поиграем Климатична фреска.

Кога?

Събота, 05.11.2022, от 11 до 14 и от 15 до 18 часа.

Къде?

Бар Депо, ул. „Цар Самуил“ 50, София

Нужна екипировка?

Единствената нужна екипировка е добро настроение.

Защо?

Ще помогнем с организирането на едно забавно събитие, научавайки повече за климатичните проблеми и планетата ни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!