Научи се как да правиш хляб и помогни за раздаването му на хора в нужда

Научи се как да правиш хляб и помогни за раздаването му на хора в нужда

Клуб "КЛИМЕНТ - доброволци", ОУ "Свети Климент Охридски", Хасково
Мисията е от 25 ноември 2021 до 25 декември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Учениците от клуб "Климент-доброволци" към ОУ "Свети Климент Охридски" град Хасково осъществиха всички дейности, заложени в мисията "'Научи се как да правиш хляб и помогни за раздаването му на хора в нужда"'. Бяха проведени благотворителни работилници, в които взеха участие родители, учители и много ученици от училището.  Събраните парични средства от благотворителните инициативи бяха предоставени в няколко хранителни магазина на територията на град Хасково и около 180 нуждаещи се възрастни хора и хора в неравностойно положение имаха възможност да получат безплатен хляб в дните на Коледните празници. Изработените материали от благотворителните работилници бяха предоставени на Коледния благотворителен базар, организиран от Областна администрация град Хасково, а събраните средства ще бъде подпомогнато създаването на кабинет по репродуктивна медицина в град Хасково по проект "Събуждане" на фондация "Искам бебе".

Какво?

Учениците от Клуб "Климент Доброволци" организират поредица от благотворителни работилници. 

В три определени за целта дни ще се научим да приготвяме хляб, като преминаваме през всички стъпки на познанието - от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на кваса и наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници ще бъдат предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев, като със събраните средства ще бъде закупен хляб, който ще бъде дарен на нуждаещи се хора.

25 ноември е денят на Св. Климент Охридски - нека в този ден покажем, че хлябът има силата да носи мир, добруване и разбирателство, преодолявайки разединението, бедността и насилието.

Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда!

Кога?

Ще се проведе от 25.11.2021 до 25.12.2021 г. от 13:00 до 15:00 часа.

Онлайн в платформата Microsoft Teams.

Къде?

ОУ "Свети Климент Охридски" град Хасково - класна стая IV в клас и в онлайн в платформата Microsoft Teams.

Нужна екипировка?

Носете престилки, усмивки, позитивно настроение, за да омесим доброто и го предадем на повече човеци! Осигурени са брашно, мая, квас, вода, захар, сол. Осигурени са дезинфектанти и маски за лице.

Тези, които не могат да присъстват на събитията поради епидемиологичните ограничителни мерки, могат да наблядават събитието в платформата Microsoft Teams.

Защо?

Кое е това, пред което всички сме равни? Какво може да ни направи единни? Каква е рецептата за разбирателство и щастие? Хлябът е метафора на обществото, в което живеем - топлина, общност, духовно възраждане.

Антоан дьо Сент-Екзюпери казва: "Научили сме се да виждаме в хляба начин за създаване на общност между хората - ароматът на споделения хляб няма равен на себе си."

Тези, които не могат да се включат в благотворителните работилници, имат възможност да се включат в инициативата, като закупят ръчно изработена картичка на стойност 1 лев и с този си жест ще дарят един хляб на човек в нужда.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да изпратите съобщение на страницата на училището https://www.facebook.com/OU.SV.KLIMENT.HASKOVO

Свържи се с IV В клас - Александра Заркова, Ангел  Илиев, Биргюл Ерджеб, Божана Тодорова, Борислав Топалов, Виктор Терзиев, Даниел Чавдаров , Дарина Александрова, Димитър Терзиев, Емануила Жечева, Есма Фаик, Ивайло Михайлов, Марко Марков, Михаела  Стоилова, Моника Андреева, Петър Бачваров, Тихомир Иванов, Умут Басри, Ясен Терзиев, г-жа Анета Минчева и г-жа Ана Баждарванова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!