Научи повече за пролетните празници и сподели новата информация със съученици чрез проекта „Пролетен калейдоскоп“

Научи повече за пролетните празници и сподели новата информация със съученици чрез проекта „Пролетен калейдоскоп“

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 20 March 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Един различен и изключително емоционален беше днешния ден в СУ „Николай Катранов“! Нашите герои представиха своя проект „Пролетен калейдоскоп“ пред своите учители по изключително интересен, вълнуваш и незабравим начин пролетните празници.

Учениците се бяха разделели на отбори и всеки отбор имаше поставена задача да намери информация и интересни факти за традиционен пролетен празник. Чрез решаване на кръстословица, която беше създадена от тях, се разкриваха думички свързани с празника и съответно интересни факти за него. Водещите на проекта – отново ученици от пети клас, водеха изключително професионално формата на проекта. След решаване на кръстословицата преминаха към играта „Стани любознателен“ в която се бореха за култовите сто хиляди точки, доза удоволствие и знания от наученото в часовете по литература.

Гости бяха учителите им, които изразиха своето възхищение от подготовката и знанията на своите ученици. Проекта „Пролетен калейдоскоп“ завърши с благодарност за вниманието и отношението на техните гости и за знанията и уменията на които ги учат ежедневно и търпеливо. В края на формата „проект“ с главни действащи лица: петокласниците, гостите получиха ръчно изработени от тях настолни календари с мотиви на пролетните празници! Пожелаха си много бъдещи подобни срещи, които да ги мотивират и да показват ежедневно най-доброто на което са способни пред своите учители! 

Какво?

По повод 20 март настъпването на астрономическата пролет по своя инициатива героите от петите класове в СУ “Николай Катранов“ ще представят на своите учители част от пролетните празници, които изучават и са засегнати в учебната програма. Чрез създадена от тях кръстословица, презентация и играта „Стани любознателен“ по интересен начин ще бъдат представени празниците: Сирни Заговезни, Благовещение, Лазаровден, Цветница и Гергьовден. Предварително героите ще изработят настолни календари със символите на съответните празници, които ще подарят на гостите за спомен от техния проект „Пролетен калейдоскоп“.

Кога?

На 20 март от 14:30 -  16:00 ч.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Запознаване, почитане, съхраняване и предаване на поколенията на българската традиция, защото в нея са събрани богатия народен дух, вярата в доброто и надеждата в утрешния ден.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако има интерес към мероприятието ще бъде проведен още един път в друг ден и час.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!