Научи повече за афганистанските традиции и култура

Научи повече за афганистанските традиции и култура

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 26 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Увеличаващото се културно многообразие в рамките на глобалната общност изисква от всички нас да познаваме и разбираме различаващите се ценности, обичаи и традиции на своите ученици и да спомагаме за създаването на приобщаващи междукултурни преживявания за всички тях. Да живеем като равни в културно различни демократични общества.

Днешната среща на героите с госпожица Набил Сарвари беше изключително интересна и полезна. Тя ги запозна с традициите и културата на афганистанския народ чрез своята презентация. Показа традиционното облекло, традиционни ястия, забележителности, танци, песни и техните празници. Разказа своята история и тази на семейството си как са дошли в България, за да се скрият поради военните действия. Срещата беше много интересна, сърдечна и запомняща се.

Беше прекрасно. Благодарим от сърце за приетата покана и се надяваме скоро да се видим пак!

Какво?

По повод месечното предизвикателство "Изрази своята солидарност към хора от различна култура" в състезанието, нашите герои се вдъхновиха за поредната си февруарска мисия. От 4 години в нашето училище учат 6 деца от голяма афганистанска фамилия. Свързахме се със семейството и срещнахме съпричастност да направим мисията. Членове от фамилията Сарвари ще посетят героите в училище и ще ги запознаят с традициите и културата на афганистанския народ. След това нашите герои ще им покажат как се прави традиционна българска мартеница

Кога?

26 февруари, 14:00 - 16:00 ч.

Къде?

Срещата се проведе в  СУ "Николай Катранов", гр. Свищов.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Да научат повече за културата, традициите живота на хората от Афганистан.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба и на facebook страницата на училището.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!