Направи постери за Деня на толерантността и ги залепи в училище

Направи постери за Деня на толерантността и ги залепи в училище

Клуб "Евридика - Доброволци", 909111 ПГОД "Евридика", Кърджали
Мисията е на 16 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Учениците от клуба "Евридика - Доброволци" изработиха постер-плакат, посветен за 16 ноември – Деня на толерантността.

Всеки един от класовете в училището излъчи свое послание и се обедини около разбирането, че толерантността е едно от най-хуманните качества, които помагат на човека да се справя по-лесно и по-добре в свят, наситен с конфликти и напрежение. 

Какво?

16 ноември е Международният ден на толерантността. Този ден се чества от 1995г., когато държавите-членки на ЮНЕСКО приемат Декларация на принципите на толерантност, а година по-късно, ООН призовава този ден да се почита по цял свят.

Какво е толерантност?
Това не значи просто да приемаме и уважаваме тези, които са различни от нас. Това значи да живеем и да признаваме правото на околните да живеят своя живот по начина, по който те са избрали, да бъдем с тях, да споделяме и общуваме, да учим, да творим и да се забавляваме заедно!

Всеки човек е личност, всеки човек е ценен. Неговото изконно право е да бъде уважаван. Многообразието в света ни учи да сме толерантни, показва ни колко е пъстър животът и колко много и различни начини има да изразим себе си. 

Учениците от Професионална гимназия по облекло и дизайн "Евридика", град Кърджали ще изработят постери за 16 ноември - Деня на толерантността и ще призоват всички ни да сме толерантни, за да сме щастливи!

Кога?

16.11.2022 г.

Къде?

В Професионална гимназия по облекло и дизайн "Евридика" гр. Кърджали

Нужна екипировка?

Не е необходимо.

Защо?

Да бъдем по-толерантни и добри със съучениците си.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Да се свържат с координатора на клуба на hazel_84@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!