Направи общностен килер за храна

Направи общностен килер за храна

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е от 23 October 2022 до 31 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Когато видяхме каква е месечната тема, се зарадвахме изключително много... веднага "грабнахме" идеята за направа на общностен килер. Доброволците бързо се организираха в издирването на подходящ предмет, така намерихме стара щайга, която обаче пребоядисахме и облепихме с тематични табелки.

Общностния килер поставихме в Японската градина(към училищния двор), където ще бъде под подслон. Силно се надяваме килерът да просъществува и да помага на хора в нужда. А най- важното е да окуражи все повече хора с възможности да помагат на околните.

Доброволци от 5 клас се заеха с разпространение на идеята за общностният килер, за неговото предназначение - все неща, за които да разкажат на съученици. Споделянето, безвъзмездната помощ са истински добродетели, които се стремим да развием у учениците от най-ранна възраст.

Какво?

Доброволците ще изработят и декорират общностен килер за храна, който ще бъде поставен в Японската градина към ОУ "Св.Св. Кирил и Методий".

Кога?

В продължене на една седмица ще изработваме и декорираме килера.

Къде?

В училище, в часовете по Занимания по интереси.

Нужна екипировка?

След поставяне на килера, трябва да се съберат хранителни продукти, с които да се напълни. След 28.10 може да посетите Японската градина и да поставите в килера вашето дарение - храна с дълготраен срок, по възможност пакетирана.

Защо?

Това е инициатива за споделяне. Тези, които имат ще дадат, а тези, които нямат ще вземат. Без пристрастия, без въпроси..."Ако имаш остави, ако нямаш си вземи".

Освен това ежедневно част от учениците не изяждат дневната си храна, която получават безплатно от училище - килерът ще е мястото, в което ще може да осавят подходящите храни, които не са успели да консумират.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да посетите Японската градина и да оставите своето дарение в Общностният килер.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!