Направи мартеница и зарадвай възрастни хора и пациенти в COVID отделението на Ловешката болница

Направи мартеница и зарадвай възрастни хора и пациенти в COVID отделението на Ловешката болница

Клуб "СуперЧетвъртокласници", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Ловеч
Мисията е от 22 февруари 2021 до 1 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Учениците от 4. клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" град Ловеч изработиха различни мартенички през последните 10 дни на месец февруари. Те си бяха поставили за цел да изработят достатъчно мартеници, за да има за всички възрастни хора в с. Горан, с. Радювене, с. Катунец, кв. "Гозница", кв. "Продимчец", както и за лекари и пациенти в Ковид отделението на Ловешката болница. 

За да съберат необходимите им материали те помолиха за съдействие ръководството на училището, както и своите учители и съученици. С обща помощ се събраха прежда, цветна хартия за картички, лепила и ножици. 

Учениците искаха всяка мартеница да донесе радост в дома, в който отива. С оглед на епидемиологичната обстановка решихме, че личното предаване на мартениците не е подходящо. Кметовете и читалищата в съответните села помогнаха мартеничките да стигнат до възрастните хора, а в болницата те бяха раздадени благодарение на персонала.  От кметствата получихме снимки, които ни доказаха, че мартеничките наистина са донесли радост и усмивки.


Какво?

В навечерието на този най-български празник, ученици от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" се включиха в изработването на червено-белите сувенири и зарадваха възрастните жители на с. Горан, с. Радювене, с. Катунец, кв. "Гозница", кв. "Продимчец" и пациентите в Ковид отделението на Ловешката болница. 

Кога?

Изработването на мартениците се случи в последните 10 дни на месец февруари - 22.02 - 26.02.

Раздаването на мартениците ще се проведе на 1 март.  

Къде?

с. Горан, с. Радювене, с. Катунец, кв. "Гозница", кв. "Продимчец", Ковид отделението на Ловешката болница

Нужна екипировка?

Необходимите материали за изработването на мартениците бяха предоставени от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", град Ловеч. Раздаването им в селата се осъществи благодарение на кметовете и читалищата.

Защо?

 Учениците искаха да спазят този български обичай, за да може мартениците им да донесат на всеки дом, в който достигнаха, топлина, здраве, късмет и благоденствие. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направете мартеница и я подарете на възрастен човек или човек в нужда.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!