Направи хранилки за птиците през есента

Направи хранилки за птиците през есента

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 октомври 2021 до 31 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Тъй като през есента започва да става по-студено и животните по-трудно си намират храна, ние обединихме усилия и направихме хранилки за птици. Всеки от нас избра подходящо място за хранилката, така че да може да слага храна през цялата зима. Още сега напълнихме всички хранилки със зрънца и бяхме щастливи да видим, че птичките бързо ги намериха. 

Какво?

С настъпването на есента времето застудява и храната за животните намалява. Затова ние решихме да направим хранилки за птици и да поставяме в тях храна през есента и зимата.

Кога?

От 1 октомври до 31 октомври 2021 г.

Къде?

В гр. Луковит.

Нужна екипировка?

Може да се използват метални кутии, пластмасови бутилки и други подръчни материали. Добре е да носим и зрънца, които да поставим в хранилките.

Защо?

За да могат да преживеят през студените дни на есента и зимата, птичките имат нужда от храна. Тъй като тя намалява през този период от годината, може да помогнеш като направиш хранилка и поставиш в нея зрънца и храна.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова, Цветанка Лазарова и Стефка Георгиева.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!