Направи хранилки за птици в подкрепа на кампания "Зрънце любов" на БДЗП

Направи хранилки за птици в подкрепа на кампания "Зрънце любов" на БДЗП

Клуб "Работилница за надежда", ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", Сливен
Мисията е от 15 January 2024 до 16 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отдавна имахме идея да направим хранилки за птици за онези пернати, които не отлитат на юг и презимуват тук. След като изчетохме материали по темата от Българско дружество за защита на птиците, решихме, че никак няма да е трудно. Класът ни събра десетки пластмасови бутилки, купихме семена и смеси за птици от зоомагазин, набавихме канап и поялник и успяхме. Окачихме готовите хранилки по дървета край гимназията и в двора. Сега ще наблюдаваме имаме ли нови "съученици". :) 

Какво?

Организираме изработване на хранилки за птици с подръчни материали за малките ни пернати приятели, които се нуждаят от храна в тези мразовити дни. Идеята дойде спонтанно след като бяхме попаднали на статия за отбелязване на 15-тата годишнина на кампания "Зрънце любов" на БДЗП.

Кога?

16.01.2024 г. межу 13:15 и 14:30 ч.

Къде?

ПГПЗЕ "Захарий Стоянов".

Нужна екипировка?

Канап, пластмасови бутилки, поялник, храна за птици и много любов към природата. :)

Защо?

Зимните дни са особени предизвикателство за птиците, които не отлитат на юг. Имат нужда от храна, за да оцелеят и тъй като тя е оскъдна през този сезон, можем да помогнем с хранилки.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с някой от координаторите на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!