Направи хранилки за птици с приятели

Направи хранилки за птици с приятели

Клуб "Героите на Йовков", СУ "Йордан Йовков", Тервел
Мисията е от 5 January 2023 до 31 January 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Измина още един месец от календара-месец януари. През двете кратки ваканции имахме възможност да направим хранилки и къщички за птици. Споделихме намерението си с родителите си и майстора в нашето училище, чичо Иван. Те се отнесоха с разбиране към мисията ни и ни оказаха помощ при изработката на къщичките. Ние решихме да сложим вътре зрънца и трохички- храна за птиците. Проявихме и малко творчество, като изцяло изрисувахме две от къщичките с цветя и зеленина. За окачването на хранилките отново разчитахме на помощта на чичо Иван, който им намери място по дърветата в училище.

Какво?

Да се съберем на гости у приятел. Това е нещо, което правим всяка седмица. Нали? Е, ние от "Героите на Йовков" решихме, че при следващото ходене на гости ще направим нещо полезно. Ще изработим хранилки за птици, но заедно, за да може целия отбор да се събере, да бъдем по-обединени и заедно да направим нещо полезно. Всеки от град Тервел е добре дошъл или може да използва идеята и да направи хранилка сам. Зимата е тук и навън е студено. Птиците, които не са отлетели на юг се затрудняват в намирането на храна. Мислим, че идеята ми е добра и има смисъл.

Кога?

Ще се съберем на 11.01.2023 година, но по всяко време между 05.01.2023 г.и 31.01.2023 г. ще можете да ни предадете къщичка, която да закачим, а на 31.01.2023 г. ше закачим всички хранилки.

Къде?

За събиране- свържете се с мен (Елиса Феим) на feimelisa7@gmail.com

За закачане на къщичките- В двора на училище СУ "Йордан Йовков"

Нужна екипировка?

Празни бутилки с вода, бои, въженца и храна за птици, ако може. Ще бъде осигурена храна и вода, ако някой има нужда, докато работи.

Защо?

Опознайте нови хора и направете добро!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с мен (Елиса) на feimelisa7@gmail.com или просто отиди до класната стая на 7 "Б". Ще ме намериш.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!