Направи анкета сред учениците за желани професии и представи резултатите пред родители и кандидат-гимназисти

Направи анкета сред учениците за желани професии и представи резултатите пред родители и кандидат-гимназисти

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е на 22 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

 В предпоследната седмица от учебната година съвместно с Центъра за личностно развитие-гр.Аксаково се проведе събитието, на което се представи информацията, която добряците обобщиха на базата на направената анкета. Тя стана и повод да се получи и дискусия на тема: Професия, професии на бъдещето и кариерно ориентиране. Мисията беше изключително полезна за бъдещите избори на осмокласниците и техните родители. Те останаха изключително благодарни и щастливи, че успяха да получат полезна информация и съвети.


Какво?

В края на годината всички седмокласници и техните родители се вълнуват от приема и кариерното ориентиране. По този повод, Добряците решиха да направят анкета в различни възрастови групи за най-предпочитаните професии. След като проведоха анкетата в първи, пети и седми клас, доброволците събраха ученици и родители, за да им представят интересните факти. Събитието предостави информация за професии и кариери на бъдещето, както и за такива, които са изчезващи.

Кога?

22 юни 2023 г. от 14 ч.

Къде?

В ЦПРЛ, Аксаково.

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Професионалното ориентиране и квалификация са изключително трудни в съвременния свят и за децата е необходимо да имат много информация и сравнителен анализ, за да направят правилен избор. Професията е част от живота на човека и трябва да носи удовлетворение, радост и щастие, така че изборът ѝ е изключително важен.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направете подобна инициатива и вие.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!