Напиши послание до любимия си учител за неговия професионален празник

Напиши послание до любимия си учител за неговия професионален празник

Клуб "ДоброТворци", ПГИ "Д-р Иван Богоров", Варна
Мисията е на 5 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По случай Международния ден на учителя - 5 октомври възпитаници на гимназията искаха да изразят своята благодарност към своите преподаватели по различен начин. Доброволците поканиха своите съученици да се включат в изработването на свитъци с поздрави и послания към педагозите. Така учениците изразиха своята признателност и благодарност за всеотдайната подкрепа, търпение, професионализъм и предадени знания от учителите им. Доброволците обвързаха своите послания със съответния учебен предмет, по който преподават учителите и така поздравите станаха още по-оригинални. Учителите с усмивка приеха изненадата, която им бе подготвена по повод професионалния им празник.

Празникът се отбелязва за 26-ти път в над 100 държави на планетата. Той влиза в световния календар през 1994 г. по инициатива на ЮНЕСКО. Поводът е годишнината от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, на която се приема документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”, целящ да подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото.


Какво?

По случай Международния ден на учителя - 5 октомври възпитаници на гимназията искат да изразят своята благодарност към своите преподаватели по различен начин. Доброволците канят своите съученици да се включат в изработването на свитъци с поздрави и послания към педагозите. Така ще изразят своята признателност и благодарност за всеотдайната подкрепа, търпение, професионализъм и предадени знания от учителите им. 

Празникът се отбелязва за 26-ти път в над 100 държави на планетата. Той влиза в световния календар през 1994 г. по инициатива на ЮНЕСКО. Поводът е годишнината от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, на която се приема документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”, целящ да подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото.Кога?

От 1 до 5 октомври

Къде?

В ПГИ "Д-р Иван Богоров" – Варна

Нужна екипировка?

Желание за изработване и навиване на общо 55 послания

Защо?

Мисията ни е да благодарим на учителите за положения труд и усилия и да ги зарадваме на техния професионален празник.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорник за тази мисия е Антония от 12 А клас.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!