Нахрани бездомните животни в града с домашно приготвени лакомства

Нахрани бездомните животни в града с домашно приготвени лакомства

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 24 октомври 2021 до 28 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

"Да нахраним бездомните животни в града" беше втората инициатива, която ни хрумна по темата на месец октомври "Грижа за животните". Това, което беше уникалното в тази мисия, че сами в домашни условия, по рецепти от интернет, подготвихме кучешки бисквити. Разбира се, малките ни доброволци са се затруднили, но пък са отделили от джобните си средства и са купили от ветеринарната аптека гранули за кучета. В рамките на 4 дни след учебните часове от 14 до 15 часа обикаляхме централната част на града и се опитвахме да се приближим до бездомните кученца и котенца, за да ги нахраним. Понякога успявахме, понякога - не. Наплашени от хората, някои от кучетата и котките бягаха от нас, но имаше и такива, които ни гласуваха доверие и си хапваха бисквитки направо от ръцете на най-смелите ни доброволци. Изживяването беше невероятно. Със сигурност сме въздействали и върху тези от доброволците, които нямат домашни любимци и не са привикнали към грижа за животни. А на нахранените кученца и котенца се надяваме да сме допринесли с мъничко щастие от вниманието и вкусните бисквити, които им поднесохме.

Какво?

По темата на месеца "Грижа за животните" малките градове,като нашия не предлагат особено големи възможности. Ние нямаме приют, за да изведем кучетата на разходка, нито зоопарк, където да помогнем с изхранването на животните там. Единствената ни възможност бяха бездомните кученца и котенца, които се срещат във всяко населено място. Има ги и в нашия град. Харесахме идеята за домашно приготвени бисквити и решихме да я реализираме. За това ще бъде необходимо да потърсим рецепти, да се снабдим с продукти, да приготвим бисквитите в домашни условия, а след това да излезем заедно и да се опитаме да нахраним бездомните кученца и котенца в централната част на града. Надяваме се, че ще се справим и с това предизвикателство!

Кога?

24.10 до 28.10 от 14 до 15 часа.

Къде?

Вълчи дол. Транспорт не е необходим.

Нужна екипировка?

Храна за кучета и добро настроение.

Защо?

Защото кучето е пръв приятел на човека. Защото котката е предпочитан домашен любимец. Защото не всички кучета и котета имат късмета да си имат дом и собственик, но те също имат нужда от внимание и храна, като всички живи същества. Да им подарим заедно малко щастие, макар и  за няколко дни! А защо след това да не продължим да правим това сами и през цялата зима, когато те имат най-голяма нужда от това! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!