Нахрани бездомните животни в гр. Вълчи дол

Нахрани бездомните животни в гр. Вълчи дол

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 27 October 2023 до 30 October 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Поредната успешна инициатива се състоя на 30.10 с начален час 13:00ч. и краен час 14:30ч. Предварително се подготвихме с гранули, а някои даже подготвиха домашно направени лакомства за бездомните любимци на нашия град! Определихме удобен ваканционен ден и час, в който да обходим централната част и парковете на гр. Вълчи дол. Доброволците бяхме доста ентусиазирани да помогнем на тези гладни и жадни животни, които взаимно ни се радваха, защото все пак като всяко друго животно - те искат дом и стопанин, който да се грижи за тях с обич! За краткото време, с което разполагахме да отделих, ние успяхме да се погрижим за тях, та чак и да си поиграем за наше и тяхно разведрение!

Какво?

Малките градове като нашия не предлагат особено големи възможности по темата на месеца "Грижа за животните". Ние нямаме приют, за да изведем кучетата на разходка, нито зоопарк, за да помогнем с изхранването на животните там. Единствената ни възможност бяха бездомните кученца и котенца, които се срещат във всяко населено място. Има ги и в нашия град. Тъй като вече сме правили такава инициатива, която много се хареса на нашите доброволци, решихме да повторим и по възможност да я превърнем в редовна практика. За това ще бъде необходимо да потърсим рецепти, да се снабдим с продукти, да приготвим бисквитите в домашни условия, а след това да излезем заедно и да се опитаме да нахраним бездомните кученца и котенца в централната част на града. Надяваме се, че ще се справим това предизвикателство заедно!

Кога?

Ще се проведе на 30.10 от 13:00 ч. до 14:30 ч.

Къде?

В гр. Вълчи дол, не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

Храна за бездомните животни (домашни лакомства, гранули)

Защо?

Защото кучето е пръв приятел на човека. Защото котката е предпочитан домашен любимец. Защото не всички кучета и котета имат късмета да си имат дом и собственик, но те също имат нужда от внимание и храна, като всички живи същества. Да им подарим заедно малко щастие, макар и за няколко дни! А защо след това да не продължим да правим това сами и през цялата зима, когато те имат най-голяма нужда от това! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П., Гергана А., Цветелина Н., Нурай А. - координатори.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!