Купи и раздай пакети с основни хигиенни продукти, заедно с топла супа на бездомни хора в града

Купи и раздай пакети с основни хигиенни продукти, заедно с топла супа на бездомни хора в града

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е на 22 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Още от април, в клуба искахме да направим тази мисия, но все не стигахме до нея...този месец обаче тя стана факт. Почнахме организацията седмица преди определения ден за раздаване. Свързахме се с 4-5 фирми, които биха ни предоставили необходимите продукти за пакетите, но уви, така и не полчихме отговор. Мисията беше изцяло спонсорирана от членовете на клуба, взели участие в нея.  Поради тази причина успяхме и да съставим само 10 пакета. Предварително се разпределихме, кой какви продукти ще закупи и кой ще дойде по-рано на деня, за да помага в закупуването на храната(защото се оказа, че 10 порции се носят трудно,хаха). Имаше и хора, които предвид епидемичната обстановка нямаше как да се включат физически, затова те помогнаха със закупуването на продуктите(и/или изпращането им).

На 22.12(вторник) се събрахме в подлеза на метрото при Софийския университет, разпределихме продуктите в пликове, закупихме топлата супа, заедно с топла питка и кексче от близкия супермаркет и потеглихме из софийските улици.  В раздаването се включиха 9-ма души. 

Факта, че разполагахме само с 10 пакети ни притесняваше, защото мислихме, че няма да бъдат достатъчни, но нещото което ни изненада беше, че почти не се намери човек, на когото да дадем пакет. Нямаше как да не се учудим, но в същото време се и зарадвахме. След 3 часово обикаляне, пакетите бяха раздадени. 

Останаха ни много хубави спомени от тази мисия, защото усмивките на хората, след като получиха пакета и супичката, бяха повече от достатъчни да ни стоплят за идните месеци.  Смятаме, че мисията ни беше успешна. За пореден път си тръгнахме доволни, усмихнати и готови за бъдещите ни мисии!

Какво?

С наближаването на коледните празници, всички сме толкова съсредоточени в закупуването на "перфектния подарък", че забравяме тези сред нас, които не могат да си позволят и основното. 

В определен ден, излизаме в центъра на София, с предварително закупени продукти, поставени в пакети. На място купуваме и по порция топла супа, заедно със хрупкаво хлебче и сладко кексче за десерт. След което, започваме обикаляне из центъра, раздавайки пакет на всеки в нужда.

А ако някои няма възможност да се включи на самия ден, винаги може да помогне, чрез предварително закупуване на продукти, които да изпрати преди мисията 

Кога?

На 22.12 от 10ч. до 14ч.

Къде?

Основните улици на Центъра в София, както и подлезите на метрата

Нужна екипировка?

Ако някои желае да състави пакет:

  • мокри и сухи кърпички
  • дезинфектнат
  • маска 
  • дамски превръзки(в пакетите за жени)
  • четка и паста за зъби
  • сапун
  • топло ястие 

Защо?

Бедността винаги е била проблем в града и в държавата ни. Много хора губят покрива над главата си поради една или друга причина. Макар и да сме само ученици, ние искаме да зарадваме хората с топла гозба и необходими продукти, които в епидемичната обстановка, са повече от нужни. В крайна сметка, всички сме хора и да бъдем добри едни към други е жизнено важно за обществото ни. Наша цел е през Декември да информираме хората за бедността и бездомността в България и да ги подканим през този така весел месец да не забравят, че навън има хора, които не могат да си позволят нормална вечеря.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Включете се като ни пишете по Инстаграм :@agentite18

ИЛИ

на имейл: agentinadobroto@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!