Кажи ,,Не на тормоза в училище” и научи нова техника за справяне с гнева

Кажи ,,Не на тормоза в училище” и научи нова техника за справяне с гнева

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 28 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Една съвместна инициатива на клуб “Ангелски сърца“, заедно с психолога г-жа Десислава Янкова. Отбелязахме Деня срещу тормоза в училище с редица дейности. Слагайки розови тениски и аксесоари (цвят, който според психологията на цветовете символизира доброта и обич), децата изразяват своята позиция и вдъхват на всички вярата, че толерантността и разбирателството, добронамереността и търпението трябва да са водещи в отношенията помежду им. Идеята на съвместната инициатива между клуба и г-жа Янкова беше да се включат максимален брой участници от всички класове и групи.

Нека всеки ден неуморно работим за една приятна, приятелска и позитивна среда на обучение, възпитание и социализация на нашите деца, за да изкореним агресията и тормоза и да покажем, че те нямат място в училище! Благодарим на всички, които се включиха в днешните мероприятия. Кампанията се превърна в изключително положителен, розов и емоционален ден.

Какво?

Световният ден на розовата фланелка се отбелязва всяка година в последната сряда на месец февруари. По този повод героите от клуб “Ангелски сърца“, съвместно с педагогическия съветник, психолог и доброволец към Център за междуетнически диалог и толерантност “Амалипе” – г-жа Деси Янкова, се включиха в днешната инициатива като облякоха розови дрехи и аксесоари, изработиха постер, направиха и кутия на гнева, гласяща: "Ако си обиден или гневен на някого, вместо да го нараниш, изрази го с рисунка или го напиши и в кутията го пусни".  

Кога?

На 28 февруари от 12:00 - 16:00 часа в сградата на СУ "Николай Катранов", гр. Свищов

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Розовият цвят е символ на разчупените стереотипи, а посланията са по-силни, когато са подкрепени от важните за децата хора, техните учители.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!