Изработвай мартеници заедно с украински ученици

Изработвай мартеници заедно с украински ученици

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е на 11 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 11.02.2024г. в BRITANICA Park School се проведе мисия, чиято цел беше да помогне на украинските младежи, пребиваващи в България, да се социализират и да намерят нови приятели. Инициативата беше в партньорство с Международната награда на херцога на Единбург и представи на украинците едно от трите направления в Наградата, а именно- направление "Доброволчество".

Мисията започна в 14:00 часа, а нейната продължителност беше два астрономически часа. 

По време на инициативата доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" разказаха на украинските ученици за традицията с подаряването на мартеници и ги научиха как сами да си изработят мартенички, с които да зарадват своите близки на празника. Младежите бяха любопитни да разберат повече за обичая и нямаха търпение да се научат как да направят своите мартенички.

Мисията беше съпътствана с много музика, смях и създаване на нови приятелства между учениците от различните етноси.

Какво?

Целта на мисията е да представи на украинските младежи типичен за българското общество обичай, а именно плетенето на мартеници. 

По време на инициативата доброволците от клуб "НПМГ подава ръка" ще научат украинските младежи как се изработват мартениците и ще им разкажат малко повече за тази интересна традиция.

Кога?

Мисията ще се проведе на 11 февруари от 14:00 часа.

Къде?

В BRITANICA Park School.

Нужна екипировка?

Не е необходима.

Защо?

Защото за нас е изключително важно да помагаме и да се развиваме съвместно с ученици от различни култури и с различен майчин език, да се забавляваме и да се учим взаимно на много нови и интересни неща.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да организират подобно събитие или да се свържат с организаторите от отбор "НПМГ подава ръка".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!