Изработи постер за правата на жените у нас и по света

Изработи постер за правата на жените у нас и по света

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 1 March 2023 до 6 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод международния ден на жената решихме да се включим в информационна кампания за историята на празника, правата на жените по света и у нас и проблемите, които стоят пред съвременните общества, свързани с тях. За целта Мира и Вики потърсиха материали ( текстове и изображения) в Интернет. Те ни запознаха с история на избирателните права на българските жени, с все още нерешения  проблем за домашното насилие у нас, с липсата на права на жените и продължаващата борба за тях в държави като Саудитска Арабия, Афганистан и Иран.    Разпечатахме ги с помощта на техниката в училище. А Габи и Жаси (7 клас), Цвети( 10 клас) и Габи (12 клас) се отзоваха в клуба и изработиха постера. След това го поставихме на видно място във фоайето в блок Б на училищната сграда. 

Какво?

По повод 8-ми март, Международният ден на жената, и историята на неговото възникване, решихме да изработим постер, с който а напомним какви са правата на жените у нас и по света, как те се спазват (или не се спазват) и какви са проблемите, които обществото все още не е решило. За целта поставихме задачата да се потърсят материали в Интернет в групата на доброволците. Положително реагираха Вики от 12 клас и Мира от 7 клас. Те ще сформират екип и заедно ще потърсят материали (текст и изображения) и ще ги споделят с нас. Следва тяхното разпечатване, изрязване и изработване на постера. С това ще се заемат други доброволци, свободни от ангажименти в уречения ден.

Кога?

6.03.2023 - 14-16 ч.

Къде?

В училище.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Равноправието между мъжете и жените е важно за съвременните демократични общества. Обаче има недемократични държави, където жените продължават да се борят за своите права. А проблемът с домашното насилие не е решен, дори и в най-развитите страни. За това е важно всички да сме информирани, както за правата на жените в исторически план, така и за съвременното им състояние. Ние, доброволците от клуб "Усмивка", се включваме в тази информационна кампания. Включи се и ти!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!