Изработи плакати и флаери по случай празника на училището

Изработи плакати и флаери по случай празника на училището

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е на 7 December 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

7. декември, в е изключително важен ден в нашето училище. На тази дата честваме патронния си празник! Ние имаме честта патрона на нашето училище да е Паисий Хилендарски - великият човек със святото дело. Дело, което трябва да е познато не само на възпитаниците на училищата, носещи неговото име, но и на всички хора по света.

Когато българският род пада в бездънната яма на незнанието и забравата, той изписва нашата свята история, за да достигне до народа и да събуди сънародниците си от дълбокия сън, в който са изпаднали. Запалва искрата в очите им, връща надеждата в сърцата. Подтиква ги да се противопоставят на неправдата. Показва им светлината в тунела по пътя към свободата.

С тази постъпка Паисий извършва добро не само за хората в настоящето и тези в бъдещето, но и за онези, които остават в миналото. Прави така, че да не бъдат забравени онези, които са загинали в опити да ни дарят с най-ценното - свободата. Ние, доброволците от клуб “Средногорски герои”, искахме още веднъж да припомним на нашите съученици за този ключов елемент от историята. Защото вярваме, че младото поколение трябва да подклажда пламъка на това свято дело и да не позволява то да изгасне!

Какво?

7 декември е празник на нашето училище, което носи името на Паисий Хилендарски. Смята се, че заедно с брат си Лаврентий, Паисий е бил в нашия град във връзка със събирането на дарения, именно около дази дата. Ние, доброволците, решихме да изработим флаери и плакати и да засилим още повече интереса на общността относно предстоящия празник.

Кога?

От 5 декември до 6 декември 2023 г.

Къде?

СУ "Св. Паисий Хилендарски", град Златица.

Нужна екипировка?

Материалите са осигурени от училището.

Защо?

Нека малки и големи да знаят повече за живота и делото на нашия патрон - Паисий Хилендарски.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Като се свържат с координаторите на клуба или с представителите на УС.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!