Изработи оригами жерави в подкрепа на хората с множествена склероза.

Изработи оригами жерави в подкрепа на хората с множествена склероза.

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 27 January 2023 до 3 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В последния петъчен ден на януари организирахме инициатива, вдъхновена от мисията на фондация "МС - Мога Сам" за изработването на жерави оригами в подкрепа на хората с множествена склероза. Обявихме нашето събиране в училище и така освен доброволците от клуба, се включиха и наши съученици, които се научиха и изработиха оригами заедно с нас. Няколко от нашите доброволци отговаряха за протичането на процеса, помагаха при въпроси (а такива имаше много!) и поправяха нашите грешки при изработването на оригамите (от което следваха много усмивки и смях!). Накрая на деня бяхме изработили повече от 50 оригами, а заедно с помощта на наши съученици, които предварително бяха подготвили и дарили своите, те наброиха почти 100. Имаме планове да повторим и дори потретим инициативата, надяваме се в най-скоро време! 

Какво?

Случайно попаднахме на публикуваната мисия на фондация "МС - Мога Сам" за изработване на жерави в подкрепа на хората с множествена склероза. И тъй като много от нашите доброволци обожават (ама наистина!) да правят оригами, вече знаехме какво искаме да направим. Обявихме из училище, че в последния петък от първия срок ще се съберем, за да изработваме жерави. Именно гореспоменатите доброволци ще помагат на останалите, като им показват как точно се изработват жеравите. Надяваме се да съберем повече от 1000 и да ги изпратим на полет към фондацията. 

Кога?

27 януари, петък, от 12:30 часа. 

Къде?

В корпуса на НГДЕК в 13-то училище. 

Нужна екипировка?

Хубаво е всеки доброволец да донесе листове възможно най-цветна и шарена хартия, ножички и линии, макар че организаторите ще се погрижат всичко да бъде осигурено на място. 

Защо?

Китайска легенда разказва, че ако човек направи 1000 жерави оригами, ще се сбъдне най-голямото желание на неговото сърце. Ние вярваме, че независимо колко жерави изработим, сме способни да се доближим до това да сбъднем най-голямата нужда на хората с множествена склероза, а именно пълноценен живот. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Посети линка тук.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!