Изработи мартенички и ги подари на хората в социални заведения в града

Изработи мартенички и ги подари на хората в социални заведения в града

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 1 February 2023 до 1 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Предвестниците на пролетта – героите от клуб „Ангелски сърца“ към СУ „Николай Катранов“ се разходиха днес из центъра на града и подариха своите мартеници. Неуморният труд на нашите деветдесет доброволци кипя през целя месец февруари в пресукване, предене и плетене! Добротворците изработиха около 300 червено-бели символи на пролетта, които днес бяха подарени на  случайни минувачи срещу усмивка. Във фоайето на училището гордо и с усмивка днес посрещаха  всички  ученици изработените от децата Пижо и Пенда! Мисията „Мартеница подари и усмивка получи“ е поредната мисия на доброволческия клуб. В навечерието на обичани от малки и големи празник – Баба Марта, героите посетиха ДГ „Калина Малина“ – ПГ и ДГ „Васил Левски“ – 3 и 4 група, където бяха поднесени мартенички за всички деца и за персонала на градините. От своя страна домакините, се бяха подготвили с песни и стихотворения. Неописуема бе емоцията на толкова детски усмивки и глъч от радост. Беше посетен и ЦНСТСХ „Св. Иван Рилски“ – гр. Свищов, където доброволците, освен със собственоръчно изработени от тях мартеници, зарадваха възрастните хора в домът и с народни танци! И лошото време не спря, нашите герои да правят добро - посетени бяха Община Свищов, Стопанска Академия "Д.А.Ценов" - гр.Свищов, Бъларски пощи  и други институции в града!  Случайните минувачи, раздаваха най-хубавите си усмивки на децата! Получихме стотици усмивки, зарадвахме много хора и се гордеем с клубът и неговите дела, които вече три месеца не спира да работи – споделят катрановските герои.

Пожеланието на клубът към всички граждани, учители и родители и съученици:

На всеки днес пожелаваме да бъде бял и червен, румен и засмян. Да носи преплетени конци и в мислите му да има място само за добрини. Бъдете здрави и благословени! В семействата Ви да блика щастие и радост, а сърцата Ви да се обвити с младост. Бъдете щастливи хора и не преставайте да се усмихвате! Светът има нужда от добрина! Светът има нужда от повече чудеса!


Какво?

Героите-доброволци ще изработват мартеници в продължение на един месец и на 1 март ще ги подарят на граждани и социални заведения в родния им град Свищов.

Кога?

1.02.- 01.03.2023 г., 15.00 - 17.00 ч.

Къде?

Мисията ще се проведе на територията на град Свищов и ще бъде използван училищния автобус.

Нужна екипировка?

Материали за изработване на мартениците ще бъдат осигурени от училището и от доброволци.

Защо?

За щастие съществуват и ситуации, в които колкото повече даваме, толкова повече ще получим. Доброволчеството е едно от тях! Участието в мисията на героите на СУ "Николай Катранов"е  чудесна възможност да придобиеш нови знания за българските традиции. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На видно място в училището ще бъде поставено информационно табло и всеки желаещ е добре дошъл.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!